Naar hoofdinhoud Naar footer

Netwerken palliatieve zorg

Een team dat bestaat uit verschillende disciplines verleent meestal de palliatieve zorg.Ook vrijwilligers of naasten kunnen zorg verlenen aan een cliënt in de palliatieve fase.

Stichting Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), de landelijke organisatie van de regionale Netwerken Palliatieve Zorg, maakte een mooie infographic. Op een heldere manier toont het de structuur van samenwerking en de financiering op verschillende niveaus: lokaal, regionaal, bovenregionaal en landelijk.

Samenwerken op cliëntniveau

Het is belangrijk dat de zorg van al deze betrokkenen op elkaar is afgestemd en dat zij met elkaar samenwerken op cliëntniveau. Meer informatie over netwerken palliatieve zorg vind je op netwerkpalliatievezorg.nl

Palliatief netwerk

Op organisatieniveau kun je je als zorgaanbieder of zorgverlener aansluiten bij een palliatief netwerk. Bij een palliatief netwerk zijn verschillende zorgaanbieders aangesloten die samenwerkingsverbanden met elkaar aan kunnen gaan. Doel is om de zorg voor mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk te organiseren. Bijvoorbeeld door te zorgen dat er voldoende (gevarieerd) zorgaanbod is, of door het totale zorgaanbod in de regio op elkaar af te stemmen. Op de website van Stichting PZNL staan de regionale netwerken. De informatie staat overzichtelijk in een aantal landkaarten en je kunt er adressen vinden in een bepaalde regio.

Landelijk platform voor de netwerken

Stichting PZNL is het platform van netwerken palliatieve zorg in Nederland. Deze stichting wil:

  • een open communicatie bevorderen
  • een gesprekspartner zijn voor externe partijen en hierbij de netwerken vertegenwoordigen

Stichting PZNL is het landelijk aanspreekpunt voor de netwerken palliatieve zorg en landelijke organisaties. Voor meer informatie kijk op de website van stichting PZNL.

Coalitie ‘Van betekenis tot het einde’

Coalitie ‘Van betekenis tot het einde’

Tips over netwerken palliatieve zorg

Er zijn geen tips.

Praktijkvoorbeelden vanetwerken palliatieve zorg

Er zijn geen verhalen.

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden