Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Congressen en bijeenkomsten georganiseerd door (één van de partners van) het kennisplein Zorg voor Beter.

dinsdag 24 mei Vlissingen en online

Kick-off event: Grip op eenzaamheid Om eenzaamheid onder ouderen binnen de verpleeghuizen beter en sneller te herkennen en met hen hierover in gesprek te gaan, is de e-learning ‘Grip op eenzaamheid’ ontwikkeld. Deze staat centraal tijdens het kick-off event.

dinsdag 31 mei Online

Lunch-webinar Vilans-protocollen in de praktijk; Mondzorg, meer dan tanden poetsen alleen Tanden poetsen doen we dagelijks. Maar hoe help je een cliënt bij de mondverzorging? In dit webinar bespreken we, op basis van de Vilans-protocollen én met de kennis van een aantal gastsprekers, wat hier bij komt kijken.

donderdag 02 juni Online

Online lentefestival Dementie Hoe ga je om met onbegrepen gedrag en pijn bij dementie? Op welke manieren kunnen we de dementiezorg en –ondersteuning toekomstbestendig maken? Van welke praktijkervaringen kunnen we leren? Het Kennisnetwerk Dementie organiseert op donderdagmiddag 2 juni een online Lentefestival waarin je antwoorden krijgt op deze vragen.

dinsdag 07 juni Online

Wzd-café In contact met familie en naasten Kijken naar de persoon is een belangrijk uitgangspunt van de Wet zorg en dwang. Samen kunnen we zorgen dat mensen zoveel als mogelijk leven zoals thuis. Zodat ze een fijne dag hebben en hun geliefden dichtbij hen blijven staan.

donderdag 09 juni Online

Bijeenkomst Datagedreven leren en verbeteren Je leert wat je wel en niet kunt verwachten van data en hoe je deze bewust kunt gebruiken bij het leren en verbeteren van dementiezorg. We helpen je graag de drempel te verlagen en met data aan de slag te gaan. 

maandag 13 juni Online

Medicatie-café: Alles wat je wilt weten over medicatieveiligheid Op maandag 13 juni organiseren we voor de derde keer het Medicatie-café. Speciaal voor medewerkers die álles willen weten over medicatieveiligheid. Deel je vragen en dilemma’s rondom medicatie en laat je door je collega’s in het veld inspireren.

donderdag 16 juni Utrecht

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging Waar loop je tegenaan bij verdere professionalisering van het vak en bij het versterken van uw positie? Wat is de rol van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden bij kwaliteit van zorg, kostenbeheersing, eigen regie, de Juiste Zorg op de Juiste Plek en positieve gezondheid en hoe maken we deze rol meer zichtbaar?

vrijdag 17 juni Otterlo

Symposium Zorgen voor de dood De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving biedt inspiratie voor een beter en vroegtijdiger gesprek over de dood in de zorg.

dinsdag 28 juni Online

Bijeenkomst De warme kant van technologie Technologie kan het leven zo veel prettiger maken, ook voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In deze digitale kennisbijeenkomst gaan wij in op waardevolle technologie voor mensen met dementie, geven wij een overzicht van beschikbare producten en diensten en gaan we gaan dieper in op dagstructuurondersteuning, leefstijlmonitoring en apps voor mantelzorgers en casemanagers.

maandag 04 juli Nieuwegein

Congres Waardigheid en trots 4 juli Liefdevolle zorg voor onze ouderen, daar draait het om tijdens het congres van Waardigheid en trots deze zomer. Eindelijk kun je weer andere zorgprofessionals uit het land ontmoeten en hoor je de laatste inzichten en ontwikkelingen in de verpleeghuiszorg.

dinsdag 05 juli Utrecht

Tweedaagse Summer School Train-de-trainer Veerkrachtstraining Jonge mantelzorgers In de tweedaagse Summer School leer je in een kleine groep van maximaal 20 personen alles over de Veerkrachtstraining zodat je deze zelf kunt geven aan jonge mantelzorgers.