Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Congressen en bijeenkomsten georganiseerd door (één van de partners van) het kennisplein Zorg voor Beter.

maandag 28 november Online

Wzd café – In contact met familie en naasten Kijken naar de persoon is een belangrijk uitgangspunt van de Wet zorg en dwang. Samen kunnen we zorgen dat mensen zoveel als mogelijk leven zoals thuis. Tijdens het Wzd-café van 28 november kijken we naar de relaties tussen de cliënt, familie en de zorgprofessional.

maandag 28 november

Stel jouw vraag over digitale zorg (middag) Vilans hoort graag welke vragen en kennisbehoefte jij hebt op het thema Digitale Zorg. Vilans wil namelijk continu vragen ophalen uit het veld en vervolgens werken aan kennisontwikkeling en -verspreiding.

dinsdag 29 november

Stel jouw vraag over digitale zorg (ochtend) Vilans hoort graag welke vragen en kennisbehoefte jij hebt op het thema Digitale Zorg. Vilans wil namelijk continu vragen ophalen uit het veld en vervolgens werken aan kennisontwikkeling en -verspreiding.

dinsdag 29 november Utrecht

Ken de mens met dementie Meet & Greet tussen ontwerpers en zorg- en welzijnsmedewerkers, creatief contact maken met mensen met dementie.

dinsdag 13 december Utrecht

Netwerkbijeenkomst Diversiteit en Inclusie op 13 december 2022 Wil jij ook MEER werk maken van diversiteit en inclusie in je zorgorganisatie? Kom naar de netwerkbijeenkomst voor ambassadeurs en projectleiders op dinsdag 13 december, live op locatie A Beautiful Mess in Utrecht. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

dinsdag 13 december Online

Leernetwerkbijeenkomst – een tegen eenzaamheid Zie je regelmatig eenzaamheid bij ‘jouw’ bewoners of cliënten en zou je hier graag meer aan willen doen? Of heb je hier al ideeën over? Dan hebben we jouw hulp hard nodig. Sluit daarom aan bij de digitale leernetwerkbijeenkomsten.

donderdag 15 december Online

Wzd Café - Aan de slag met de Wzd-wijzer Zorg verleen je iedere dag. Je wil het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega's? Ga aan de slag met de Wzd-wijzer.

donderdag 15 december Online

Medicatie-café Digitalisering in de medicatieketen Op donderdag 15 december is het tijd voor het laatste Medicatie-café van het jaar. Schrijf je snel in!

woensdag 21 december online

Online casuïstiekbespreking: centrum voor levensvragen Tijdens de online casuïstiekbespreking bespreken we zingevings- en levensvragen die patiënten of cliënten kunnen stellen en geven we tips over hoe je daarmee om kan gaan.