Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Congressen en bijeenkomsten georganiseerd door (één van de partners van) het kennisplein Zorg voor Beter.

maandag 10 oktober Online

Infectiepreventie-café: aanpak corona, nu en in de toekomst Hoe zorg je ervoor dat hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel wordt van het dagelijks werk? Hoe pak je dat aan op een manier dat iedereen goed meewerkt en dat ook blijft doen?

dinsdag 11 oktober Online

Leernetwerkbijeenkomst – een tegen eenzaamheid Zie je regelmatig eenzaamheid bij ‘jouw’ bewoners of cliënten en zou je hier graag meer aan willen doen? Of heb je hier al ideeën over? Dan hebben we jouw hulp hard nodig. Sluit daarom aan bij de digitale leernetwerkbijeenkomsten.

donderdag 13 oktober Online

Kick-off rookvrije ouderen- en gehandicaptenzorg Tijdens dit digitale mini-congres maak je kennis met het programma Samen Rookvrij, het ondersteuningsaanbod voor zorgorganisaties van ActiZ en VGN om de zorg rookvrij te krijgen in 2030.

dinsdag 25 oktober online

Wzd café – Open de deuren Tijdens dit Wzd café gaan we het hebben over het openen van gesloten afdelingen.

maandag 31 oktober Rotterdam & online

Nationaal Dementie Congres - Langer meedoen doen we samen Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. De kans is 1 op 5 dat jij de ziekte in je leven krijgt. Dat vraagt om gezamenlijke actie, zodat mensen met dementie langer kunnen meedoen. Daarom nodigt het ministerie van VWS je uit voor het Nationaal Dementie Congres.

dinsdag 01 november online

Samen samenwerken in de wijk voor mensen met dementie Kennisbijeenkomst over het versterken van de samenwerking tussen informele en formele zorgverleners in zorgnetwerken.

donderdag 03 november Utrecht

Innovatiecafé preventie en innovatie in langdurige zorg! Op donderdag 3 november van 15.00 - 18.00 uur vindt het volgende gratis Innovatiecafé in samenwerking met Zorginnovatie.nl plaats! Deze keer met het thema: preventie en innovatie in de langdurige zorg. Meld je nu aan!

dinsdag 15 november Online

Wzd Café - Aan de slag met de Wzd-wijzer org verleen je iedere dag. Je wil het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega's? Ga aan de slag met de Wzd-wijzer.

donderdag 17 november Utrecht

Evenement Dag van de Dementie Op donderdag 17 november organiseren Breederode Hogeschool en OPPstap Zorg en Welzijn de eerste editie van de Dag van Dementie. Het thema van dit evenement is ‘Sociale Benadering in de dementiezorg’.

maandag 21 november Utrecht

Symposium intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg: maak het toekomstbestendig Intimiteit en seksualiteit van bewoners en cliënten bespreekbaar maken, hoe doe je dat als zorgverlener? Waar moet je op letten? Daarover gaat dit symposium.

dinsdag 22 november Online

Workshop afschaffen 5 minutenregistratie in de wijkverpleging Workshop ‘Van 5 minutenregistratie naar Zorgplan=Planning=Realisatie, Tenzij’ voor organisaties die aan het begin van het veranderproces staan.

donderdag 24 november

Workshop afschaffen 5 minutenregistratie in de wijkverpleging Workshop ‘Van 5 minutenregistratie naar Zorgplan=Planning=Realisatie, Tenzij’ voor organisaties die al bezig zijn met de implementatie van z=p=r,t.

dinsdag 13 december Online

Leernetwerkbijeenkomst – een tegen eenzaamheid Zie je regelmatig eenzaamheid bij ‘jouw’ bewoners of cliënten en zou je hier graag meer aan willen doen? Of heb je hier al ideeën over? Dan hebben we jouw hulp hard nodig. Sluit daarom aan bij de digitale leernetwerkbijeenkomsten.

donderdag 15 december Online

Wzd Café - Aan de slag met de Wzd-wijzer Zorg verleen je iedere dag. Je wil het beste doen voor je cliënt. Maar soms weigert iemand jouw zorg. Of kan je cliënt zelf niet beslissen of het nodig is. De Wet zorg en dwang regelt wat je dan kunt doen. Maar hoe doe je dat samen met jouw collega's? Ga aan de slag met de Wzd-wijzer.