Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennis delen

Kennis over de zorg is vaak versnipperd over verschillende websites en publicaties. Op Zorg voor Beter is deze kennis gebundeld. We helpen zorgmedewerkers, opleiders en bestuurders hun werk nog beter uit te voeren. 

Tools voor de praktijk

Bekijk handreikingen, kennisbundels, stappenplannen, richtlijnen, meetinstrumenten en andere tools. Via het filter kun je specifieke tools vinden. Naar het toolsoverzicht.

Tips voor de praktijk

Bekijk een overzicht van alle tips op Zorg voor Beter. Via het filter kun je specifieke tips per thema terugvinden. Naar het tipsoverzicht.

Leer- en verandertraject

Vaak weet je als zorg- of projectteam wel dat je iets wíl leren en veranderen, maar niet altijd wat voor jullie de beste aanpak is. Op deze pagina leggen we uit waar je mee kunt starten. Alles over leren en veranderen.

Voor docenten

Veel van onze materialen, zoals filmpjes, kennistests, factsheets, praktijkvoorbeelden, kun je gebruiken om je lessen nog leuker en interessanter te maken. Naar de onderwijspagina.

Wetten langdurige zorg

Hoe is de langdurige zorg georganiseerd? Lees over wetgeving en de uitgangspunten voor de praktijk. Lees over wetgeving.

Kwaliteitskaders

Zijn dingen niet geregeld zoals ze in het Kwaliteitskader staan? Ga dan in gesprek met je team en je werkgever. Zo kun je iedereen aanspreken op zijn eigen verantwoordelijkheid. Lees over kwaliteitskaders.