Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Over Zorg voor Beter

Zorg voor Beter is hét kennisplein voor de ouderenzorg en zorg voor chronisch zieken. Met betrouwbare, actuele en praktijkgerichte kennis willen we zorgmedewerkers, opleiders en bestuurders helpen hun werk nog beter uit te voeren. Dit doen wij samen met onze partners Vilans, ZonMw, ActiZ, V&VN en Zorgthuisnl.

De website zorgvoorbeter.nl is sinds juni 2012 online en komt voort uit het stimuleringsprogramma Zorg voor Beter. Dit programma was een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en onder regie van ZonMw. In dit programma voerden zorginstellingen tussen 2005 en 2011 bijna 300 verbetertrajecten voor de langdurende zorg uit.

Voor wie?

Het kennisplein is er voor iedereen die werkzaam is in de ouderenzorg en de zorg aan chronisch zieken, zowel in de verpleging, verzorging, thuiszorg als eerstelijnszorg. De informatie is waardevol voor zorgmedewerkers, opleiders en bestuurders. 

Partners

Het kennisplein Zorg voor Beter werkt samen met onderstaande partners.

Vilans

VilansVilans is de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg. Samen met mensen in de praktijk ontwikkelt Vilans vernieuwende en praktijkgerichte kennis voor langdurende zorg (ouderenzorg, chronisch zieken en gehandicapten).
Vilans

ZonMw

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw voerde de regie over het programma Zorg voor Beter waaruit het kennisplein is voortgekomen. 
ZonMw

V&VN

V&VN, beroepvereniging verzorgenden en verpleegkundigenV&VN, beroepsvereniging van zorgprofessionals, is sinds maart 2014 partner van het kennisplein Zorg voor Beter.
V&VN

ActiZ

ActiZ is een ondernemende branchevereniging die meer dan 400 lidorganisaties faciliteert om een gezonde onderneming te kunnen exploiteren die hoogwaardige zorg en ondersteuning biedt. ActiZ is actief op de zorgterreinen: ouderen, chronisch zieken, kraam en jeugdgezondheid.
ActiZ

Zorgthuisnl

Logo zorgthuisnlZorgthuisnl is een branchevereniging die zich sterk maakt voor de keuzevrijheid van de cliënt en dat de zorg zo veel mogelijk aansluit bij de eigen regie van de cliënt.
Zorgthuisnl

Toegankelijkheidsverklaring

Zorg voor Beter streeft ernaar volledig te voldoen aan de overheidsstandaard toegankelijkheid WCAG 2.1, op AA-niveau. Hiermee worden onze websites gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor iedereen.
Lees de volledige toegankelijkheidsverklaring

Privacy en cookies

Lees meer over het privacy- en cookiebeleid op onze website.