Naar hoofdinhoud Naar footer

Handreiking financiering palliatieve zorg

Gepubliceerd op: 01-07-2020

De Handreiking financiering palliatieve zorg is een jaarlijks overzicht in verschillende omgevingen van ziekenhuis, thuis, verpleeghuis tot hospice. Het is bedoeld voor zorgmedewerkers in eerste, tweede en derde lijn.

Olivia van der Veen en haar gezin krijgen slecht nieuws. Ze zal niet meer herstellen van alvleesklierkanker. Aan de hand van dit fictieve verhaal beschrijft deze handreiking de financiering van palliatieve zorg in de meest voorkomende settingen: ziekenhuis, thuis, hospice, verpleeghuis en palliatieve terminale units. 

De handreiking is een uitgave van de Co√∂peratie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en beroepsvereniging Palliactief namen in 2018 het initiatief voor de handreiking. Sindsdien wordt deze jaarlijks herzien. De Handreiking financiering palliatieve zorg voor 2021 (pdf) is inmiddels beschikbaar.

Voor zorgprofessionals

De handreiking is geschreven voor zorgprofessionals in de eerste, tweede en derde lijn. Het doel is inzicht te geven in de structuur en regelgeving rond de financiering van palliatieve zorg. Ook lees je in de handreiking de mogelijkheden voor declaratie.

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Organisatie / Uitgever

PZNL