Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over medicatieveiligheid

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Medicatieveiligheid
Medicatieveiligheid > Medicatie ook buitenshuis aanbieden?
View modes: 
User avatar
Guest
Cobie Haenraets - 25-9-2019 20:57:54
   
Medicatie ook buitenshuis aanbieden?
Ik werk als verzorgende in de wijk en kom bij een dame met ernstige dementie. Mevr. krijgt Metformine omdat ze diabeet is. Mevr. is nog erg mobiel en gaat er vaak met de fiets op uit. Familie vraagt me haar de medicatie te brengen op het kerkhof waar ze vaak naar toe gaat. Kan familie dat vragen/van ons verwachten en mag ik met haar medicatie buitenshuis gaan?

User avatar
Guest
AntoinetteBolscher - 27-9-2019 10:02:33
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:Medicatie ook buitenshuis aanbieden?
Beste Cobie,
Dit is een lastige situatie waarin je met elkaar (collega's, huisarts, familie, evt. apotheker) zult moeten overleggen hoe je hier goede, verantwoorde zorg kunt bieden. Het is niet de bedoeling dat je als thuiszorgmedewerker met medicatie over straat gaat, en ook lijkt een situatie buitenshuis me niet de meest geschikte en geëigende plek om zorgvuldig insuline toe te dienen.
Zijn er misschien hulpmiddelen die toch werken voor mevrouw, ondanks haar dementie? Uiteindelijk zou de situatie wellicht zodanig kunnen worden, als niet regelmatig thuis de benodigde medicatie kan worden toegediend, dat thuiswonen voor mevrouw niet meer verantwoord is?
Succes!
Antoinette Bolscher
Expert medicatieveiligheid ZorgvoorBeter / ActiZ