Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Tools In voor Mantelzorg

In het 3-jarige programma In voor mantelzorg-thuis keken Vilans en Movisie naar een betere ondersteuning van mantelzorgers, een goede lokale samenwerking tussen zorg, welzijn en gemeente en meer samenwerking tussen beroepskrachten en mantelzorgers en vrijwilligers. Op deze pagina vind je een overzicht van publicaties over onze geleerde lessen en handige tools om zelf in te zetten.
In voor mantelzorg-thuis is een 3-jarig programma (2018 - 2021) van Vilans en Movisie, met als doel een betere ondersteuning van mantelzorgers. Lerende praktijken (lokaal en landelijk) staan hierin centraal.

Met het programma zetten we in op:
  • goede lokale samenwerking tussen zorg, welzijn en gemeente; 
  • meer samenwerking tussen beroepskrachten en mantelzorgers en vrijwilligers.

In tien lerende praktijken, vijf praktijkversnellers en een aantal werkplaatsen verspreid over Nederland is er de afgelopen drie jaar gewerkt aan het versterken van mantelzorgondersteuning. Zo zijn verschillende regio’s aan de slag gegaan met het vinden en bereiken van mantelzorgers, het versterken van de samenwerking tussen professionals en het onder de aandacht brengen van respijtzorg.

Hieruit kwamen onderstaande producten en tools:
Online magazines
Tools en stappenplannen
Samen in voor mantelzorg

Online magazines

Kennismagazines boordevol boeiende verhalen, nuttige tips en handige tools. Bekijk het overzicht met de online magazines

Tools en stappenplannen

Met de kennis die we opdeden in het programma hebben we tools en stappenplannen ontwikkeld, zodat meer organisaties ermee aan de slag kunnen.

Samen in voor mantelzorg

Goede ondersteuning realiseer je niet alleen. Je hebt elkaar als zorgprofessional nodig, ieder met zijn eigen expertise en niet gebonden aan één zorgorganisatie. In deze inspiratiesheets geven we per beroepsgroep tips en tools voor het samenwerken met én voor mantelzorgers. Alle inspiratiesheets in een document Samen in voor mantelzorg (pdf)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.