Daarvoor is de Wzd-wijzer ontwikkeld. Samen met je collega’s ga je aan de slag met allerlei leuke praktijkopdrachten over de Wet zorg en dwang. Met behulp van interactieve video’s, quizzen en herkenbare praktijksituaties ga je samen met je collega’s het gesprek aan over goede kwaliteit van zorg. Zijn jouw teamleden lid van het kwaliteitsregister V&V van beroepsvereniging V&VN? Dan komen zij na afronding van alle opdrachten in de Wzd-wijzer in aanmerking voor 10 accreditatiepunten. Vul na het doorlopen van alle opdrachten onderstaand formulier in en verstuur het ingevulde formulier naar info@wzdwijzer.nl. Vilans stuurt het formulier door naar de V&VN, zodat de punten bijgeschreven worden bij de betreffende collega’s.
Deelnemerslijst
Hoe werkt de Wzd-wijzer?
- Vorm met een aantal collega’s een team. Kies daarna 1 organisator die jullie aanmeldt voor de leeromgeving. Je krijgt een aantal handige tips en je wordt geholpen met de voorbereidingen. Want een goed begin is het halve werk!
- De organisator bereidt de opdrachten voor. En plant een moment in met het team om gezamenlijk aan deze opdrachten te werken.
- Misschien zijn er routines in je werk geslopen, waardoor je je niet realiseert dat het anders kan. In de teamopdrachten ontdek je wat onvrijwillige zorg is en leer je afwegingen te maken in de praktijk. Samen staan we stil bij zorg en dwang.
Bekijk ook de video over de Wzd-wijzer:
https://www.youtube.com/watch?v=UOvWMMRO898