Naar hoofdinhoud Naar footer

HuidletselAnamnese (intake) bij huidletsel

Laatst bijgewerkt op: 23-05-2024 

Met een anamnese verzamel je op een gestructureerde manier gegevens die een goed beeld geven van de situatie van de cliënt. De anamnese over (dreigend) huidletsel maakt onderdeel uit van de totale anamnese bij de cliënt.

Om de juiste keuzes te kunnen maken voor de wondbehandeling van de cliënt, start je met het verzamelen van informatie om een compleet beeld te krijgen van de situatie. De te verzamelen informatie bestaat uit een gesprek met de cliënt en het beoordelen van het huidletsel. 

Informatie verzamelen in het gesprek

Om de informatie uit het gesprek steeds op dezelfde manier vast te leggen, gebruik je de ALTIS-methode (Aard, Lokalisatie, Tijdsduur, Intensiteit en Samenhang). Lees meer over de ALTIS-methode op deze pagina.  

Informatie verzamelen van het huidletsel

Bekijk en beoordeel vervolgens het huidletsel van de cliënt. Bij eenvoudige wonden kun je dit doen met het WCS-model. Het is een meetinstrument om de wond op kleur vast te stellen. Bij complexe wonden kun je dit doen met behulp van het TIME-model. Dit is een methode om verstorende kenmerken in het wondbed te beoordelen. 

Bron

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden