Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Kennisbundel NAH

Kennis, lesmateriaal en opdrachten over de oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) voor cliënten en hun naasten.

Deze kennisbundel besteedt aandacht aan de oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) voor cliënten en hun naasten. Daarnaast zijn er opdrachten die docenten in het onderwijs kunnen inzetten tijdens hun lessen. De kennisbundel wordt op dit moment getest, test mee!

kennisbundel niet-aangeboren hersenletsel

Naar de kennisbundel Niet-aangeboren hersenletsel

6 onderwerpen over NAH

De kennisbundel zoomt in op 6 onderwerpen en bevat daarnaast opdrachten die zich richten op het begrijpen van mensen met NAH, het toepassen van ondersteuningsmethodieken en het gebruiken van de opgedane kennis met behulp van casussen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Doelgroep NAH
  • Hersenletsel
  • Verlies en rouwverwerking
  • Leefgebieden
  • Methodieken 
  • Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG) 

De kennisbundel is zo geschreven dat de hoofdstukken opeenvolgend te gebruiken zijn, maar ook los van elkaar. 

Competentieprofiel NAH

De kennisbundel sluit aan bij het Competentieprofiel NAH voor beroepskrachten. In het competentieprofiel staat beschreven welke taken en competenties nodig zijn voor het ondersteunen van mensen met niet aangeboren hersenletsel. Bekijk het Competentieprofiel NAH op de website van de VGN.

Voor wie?

Deze kennisbundel is bedoeld voor docenten Zorg & Welzijn (MBO en HBO). Daarnaast kan het materiaal ook gebruikt worden voor de bij- en nascholing van professionals.

Test mee!

De kennisbundel bevindt zich in de pilotfase. Heb jij vragen of tips om de kennisbundel te verbeteren? Vul het contactformulier in, dat je aantreft in de kennisbundel. De definitieve versie is in september 2018 beschikbaar.

Samenwerkingspartners

De kennisbundel is ontwikkeld in het kader van de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), BDM Advies en Vilans.

Lees meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.