Deze kennisbundel besteedt aandacht aan de oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) voor cliënten en hun naasten. Daarnaast zijn er opdrachten die docenten in het onderwijs kunnen inzetten tijdens hun lessen. De kennisbundel wordt op dit moment getest, test mee!

Naar de kennisbundel Niet-aangeboren hersenletsel
6 onderwerpen over NAH
De kennisbundel zoomt in op 6 onderwerpen en bevat daarnaast opdrachten die zich richten op het begrijpen van mensen met NAH, het toepassen van ondersteuningsmethodieken en het gebruiken van de opgedane kennis met behulp van casussen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:
- Doelgroep NAH
- Hersenletsel
- Verlies en rouwverwerking
- Leefgebieden
- Methodieken
- Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG)
De kennisbundel is zo geschreven dat de hoofdstukken opeenvolgend te gebruiken zijn, maar ook los van elkaar.
Competentieprofiel NAH
De kennisbundel sluit aan bij het Competentieprofiel NAH voor beroepskrachten. In het competentieprofiel staat beschreven welke taken en competenties nodig zijn voor het ondersteunen van mensen met niet aangeboren hersenletsel. Bekijk het Competentieprofiel NAH op de website van de VGN.
Voor wie?
Deze kennisbundel is bedoeld voor docenten Zorg & Welzijn (MBO en HBO). Daarnaast kan het materiaal ook gebruikt worden voor de bij- en nascholing van professionals.
Test mee!
De kennisbundel bevindt zich in de pilotfase. Heb jij vragen of tips om de kennisbundel te verbeteren? Vul het contactformulier in, dat je aantreft in de kennisbundel. De definitieve versie is in september 2018 beschikbaar.
Samenwerkingspartners
De kennisbundel is ontwikkeld in het kader van de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), BDM Advies en Vilans.
Lees meer op Zorg voor Beter