Naar hoofdinhoud Naar footer

Video's mantelzorg en dementie

Op deze pagina vind je een verzameling van filmpjes over het onderwerp 'mantelzorg en dementie'. Ze zijn onder meer gemaakt door Alzheimer Nederland.

Alzheimer Nederland

Filmmateriaal over dilemma's bij dementie van Alzheimer Nederland. Partners en familieleden krijgen bij dementie met diverse dilemma’s te maken. Iedereen maakt hierin eigen keuzes, die vaak in de tijd moeten groeien. In zes video’s van Alzheimer Nederland vertellen mantelzorgers hoe ze met deze lastige vragen zijn omgegaan. De films duren ongeveer 15 minuten.

De zes films zijn goed te gebruiken in Alzheimer Cafés, voorlichtingsbijeenkomsten en trainingen. Bij elke film vind je een handleiding die als leidraad kan dienen om met elkaar in gesprek te gaan. Er worden verschillende werkvormen beschreven die helpen om de film goed in te zetten.

Omgaan met een veranderende werkelijkheid, kan ik dat?

YouTube video thumbnail

Gespreksleidraad: Omgaan met een veranderende werkelijkheid, kan ik dat? (pdf).

Moeten we het rijbewijs al afpakken?

YouTube video thumbnail

Gespreksleidraad: Moeten we het rijbewijs al afpakken? (pdf)

Wie betrek je bij de zorg?

YouTube video thumbnail

Als je naaste niet meer onder de douche wil

YouTube video thumbnail

Opname in het verpleeghuis

YouTube video thumbnail

Overeind blijven in moeilijke tijden

YouTube video thumbnail

Gespreksleidraad: Overeind blijven in moeilijke tijden (pdf)

Dementie heb je niet alleen

Deze dvd (51 min) bestaat uit zes verhalen over mensen met dementie. Ze wonen in een kleinschalig project in een verzorgings- en verpleeghuis. Familieleden laten in de film zien hoe ze betrokken blijven bij hun partner, vader of moeder met dementie. Bekijk hier ca. 7 minuten van de dvd:

YouTube video thumbnail

Het leven van een mantelzorger

Gerard zorgde 13 jaar met grote toewijding voor zijn vrouw Grietje. Over deze tijd schreef hij een boek met de titel 'Ik wil de kluts kwijt' en verscheen er een indrukwekkende documentaire.

YouTube video thumbnail

Contactpersonen

Deel deze pagina via: