Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Huidletsel

Richtlijnen: decubitus en smetten

Richtlijnen op het gebied van huidletsel.

Landelijke multidisciplinaire richtlijn Smetten (intertrigo), preventie en behandeling
Richtlijn Decubitus
Transmurale Richtlijn Decubitus Den Haag en omstreken

Landelijke multidisciplinaire richtlijn Smetten (intertrigo), preventie en behandeling

Deze richtlijn heeft tot doel het ontstaan van smetten in de grote huidplooien te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te behandelen.
Deze richtlijn is bedoeld voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de preventie, diagnostiek en behandeling van zorgvragers met (risico op) smetten, zoals verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, wondconsulenten, verpleegkundig specialisten/ nurse practitioners dermatologie, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, dermatologen, ergotherapeuten en apothekers.

Downloads:

Richtlijn Decubitus, V&VN, 2021

Het doel van deze richtlijn is decubitus te voorkomen en decubitus in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te genezen. De richtlijn ondersteunt zorgvragers en mantelzorgers in de keuze uit de hoeveelheid preventie- en behandelstrategieën. De aanbevelingen in de richtlijn kunnen toegepast worden op alle zorgvragers die een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van decubitus of op zorgvragers met bestaande decubitus.

Transmurale Richtlijn Decubitus Den Haag en omstreken

Het doel van de transmurale producten is ondersteuning bieden bij het vroegtijdig herkennen van cliënten met een (verhoogd) risico op het ontwikkelen van decubitus. De transmurale richtlijn decubitus is opgesteld door een multidisciplinaire werkgroep.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Eefje Diesveld 18/3/2021

Helaas werken de linkjes naar smetten niet meer. Kan dit herstelt worden?
Docent zorg en welzijn


Cornelia 3/8/2019

De link naar de decubitus richtlijn van V&VN is niet juist, dan word je alsnog doorverwezen naar de richtlijn van Haaglanden.