Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over hygiëne

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Hygiëne
Hygiëne > schone- vuile was in 1 ruimte scheiden
View modes: 
User avatar
Guest
Inge v H. - 20-11-2020 16:49:36
   
schone- vuile was in 1 ruimte scheiden
Beste zorg voor beter,

Volgens de richtlijnen moet wasgoed vies- en schoon van elkaar gescheiden worden i.v.m. hygiëne protocol.

Wij hebben echter 1 wasruimte, waar onze droog rekken staan en wasmanden met vuile was (of emmertjes met was na een ongelukje) welke gewassen dienen worden die dag ook neergezet worden.
(wij verzorgen zelf de was, kleinschalig wonen).

Kan dit volgens aan afscheidingswand? Of is afsluiten met een deksel/ of in een constructie zoals een kast idee van de aanwezige vieze was afdoende?

Graag hoor ik van jullie terug.


User avatar
Guest
Charlotte Michels - 22-11-2020 11:16:39
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:schone- vuile was in 1 ruimte scheiden
Hoi Inge
Het gaat er om dat de handelingen in de juiste volgorde uitgevoerd worden en dat de schone was niet "besmet" kan worden door de vieze was. Hiervoor kun je een route maken in de ruimte en deze route aangeven / markeren. Dus waar leg je de vieze was neer, bijvoorbeeld links Naast de deur bij binnenkomst. Daar hang je op de muur een portretje met "hier vieze was plaatsen" en daar kun je bijvoorbeeld een wasmand met deksel neerzetten. dan verderop langs de wand komt de wasmachine of nog wat ruimte om de was als dat nog nodig is, te sorteren. Ook hier portretje op de muur met "hier was sorteren, handschoenen aan" en een handalcoholflacon voor desinfectie na uitdoen handschoenen. dan komt de wasmachine in beeld. Bij uithalen van de schone was mag deze niet meer in aanraking komen met de vuile was, dus de wasrekken moeten aan de andere kant van de wasmachine geplaatst zijn, of een eindje verderop voorbij de wasdroger. Zo kusje verder de ruimte inrichten. Succes!