Naar hoofdinhoud Naar footer

Scholing over infectiepreventie

De kennis op Zorg voor Beter kun je gebruiken om je kennis te vergroten. Dit kun je zelf doen, in je team, maar ook tijdens scholing. Ook kun je de kennis gebruiken in de les. Op deze pagina vind je materialen om je kennis te vergroten over het thema Infectiepreventie.

Toelichting op de zelftests

  • Wat weet jij over infectiepreventie? Weet jij waarom je korte mouwen moet dragen? En wanneer je beter geen handalcohol kunt gebruiken? Test je kennis met 7 vragen in de zelftest Hygiëne.
  • Antibioticaresistentie wordt een steeds groter probleem, infectiepreventie in het verpleeghuis is daarom heel belangrijk. Weet jij alles over hygiënisch werken, antibiotica en (resistente) bacteriën? Doe de zelftest Antibioticaresistentie.

Verspreiding van resistente bacteriën in beeld

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Leeromgeving hygiënisch werken

Wat doen jij en je team goed en wat minder goed? In een teamtraject kom je daar achter. Je leert samen hoe je verantwoord hygiënisch werkt. Gewoon onder werktijd. Bekijk de leeromgeving hygiënisch werken.

Lespakket handhygiëne

Wil je de handhygiëne in jouw verpleeghuis verbeteren? Met het lespakket HANDSOME zorg je samen met je collega’s ervoor dat jullie de regels van handhygiëne (nog) beter naleven.

Webinars voor aandachtsvelders

Heb jij infectiepreventie en hygiënisch werken als aandachtsgebied binnen je team? En heb je behoefte aan inspiratie om je collega’s mee te krijgen in het toepassen van infectiepreventiemaatregelen? Het driedelige webinar ‘Waarom doen ze niet gewoon wat ik zeg?’ van V&VN helpt je op weg. Lees meer en start de webinars.