Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Hygiëne

Praktijkvoorbeelden verpleeghuizen

Van 2016 tot en met 2019 liep het project Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen. Dit project richtte zich op het verhogen van de bewustwording van professionals en bestuurders over de risico's van antibioticaresistentie en het verbeteren van basishygiëne. Tijdens de duur van het project zijn verschillende praktijkverhalen opgehaald. Hieronder lees je in de verhalen hoe verbetering van basishygiëne infectiepreventie in de praktijk is georganiseerd.

We hebben veel praktijkverhalen verzameld. Hieronder kun je kiezen uit vier thema's. 
Handhygiëne
Infectiepreventie
Multiresistente bacteriën
Hygiënisch werken

Voorbeelden uit de praktijk

Deze verhalen bestaan uit praktijkvoorbeelden van verpleeghuizen. Dit zijn geen best practices, maar beschrijvingen die tot doel hebben inzicht te geven in de wijze waarop op dit moment basishygiëne, infectiepreventie en aandacht voor antibioticaresistentie is georganiseerd.

Handhygiëne

Terug naar boven

Infectiepreventie

Terug naar boven

Multiresistente bacteriën

Terug naar boven

Hygiënisch werken

Terug naar boven
Deze verhalen zijn opgehaald in het kader van Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen dat liep van 2016 tot 2018. Zelf aan de slag? Download de tools.

Wanneer was je je handen met zeep en wanneer juist niet? Hoe werkt een besmetting eigenlijk? Zorg dat je antwoord kunt geven op deze en nog meer vragen in de hygiëne-challenge! In vier korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.