Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Tessa Dadema MSc

expert leren op de werkplek bij Vilans

Tessa Dadema is expert van het thema Leren op de werkplek op het kennisplein Zorg voor Beter. Binnen Vilans is Tessa als adviseur en ontwikkelaar betrokken bij verschillende projecten op het gebied van leren op de werkplek met vernieuwende leeroplossingen. Samen met de praktijk ontwikkelt zij verschillende producten en diensten.

Tessa studeerde bewegingswetenschappen en heeft een docentenopleiding afgerond. Ze heeft ervaring als docent en onderzoeker op een Hogeschool en verbindt vanuit haar praktijk- en onderzoekservaring onderwijsinnovaties met de zorgpraktijk. 

'De langdurende zorg heeft te maken met bezuinigingen, minder handen aan het bed, onvoldoende gekwalificeerd personeel, arbeidsmarktproblematiek, cliëntgericht werken, nieuwe technologieën, zelfsturende teams etc,' weet Tessa. "Dat betekent dat medewerkers in de zorg op de werkplek en in weinig tijd hun kennis en vaardigheden moeten blijven ontwikkelen. Deze ontwikkeling in de zorg maakt dat er behoefte is aan laagdrempelige en innovatieve leer- en ontwikkeltrajecten.'