Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Charlotte Michels

accounthouder Infectiepreventie, werkzaam bij CareB4

Charlotte Michels is expert infectiepreventie bij CareB4. Zij beheert bij Zorg voor Beter:

Sinds 1995 werkt zij als zelfstandig gevestigde deskundige infectiepreventie voor instellingen voor langdurige zorg en revalidatie. Samen met deze instellingen wil zij een bijdrage leveren aan doeltreffende infectiepreventie in de zorgverlening.

'Mijn werk is heel veelzijdig en uitdagend, om juist in deze woon/verblijfsetting infectiepreventie op een acceptabele manier vorm te geven.' Zij vindt het van groot belang een balans te vinden tussen de woonsituatie van de cliënt en de veiligheid van medebewoners en medewerkers.

Naast het begeleiden van instellingen ontwikkelt Charlotte Michels e-learning modules en implementatietools voor infectiepreventie in verpleeghuizen, woonzorgcentra en kleinschalige woonzorg. In het verleden is zij gedurende 10 jaar als lid van de Werkgroep Infectie Preventie (W.I.P.) betrokken geweest bij de ontwikkeling van landelijke richtlijnen op het gebied van infectiepreventie.

Michels is geregistreerd deskundige infectiepreventie bij de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg en bij de Nederlandze Vereniging van Ziekenhuizen

Volg Charlotte Michels op Linkedin.