Naar hoofdinhoud Naar footer

Lotte Cornelisse

Senior adviseur - Innoveren en (proces)verbeteren

Technologie Zinvol uitproberen in de zorg

Ontwikkelingen van technologie gaan razend snel, ook in de zorg. Ik onderzoek met mijn gebruiksgerichte aanpak hoe technologie van toegevoegde waarde kan zijn in de zorg. Een verkenning naar nieuwe mogelijkheden en het vertalen naar de praktijk. Ik geloof in het laagdrempelig experimenteren met toepassingen, Zinvol Uitproberen.

Samen werken 

Vanuit mijn achtergrond als ontwerper breng ik verschillende disciplines samen om te zoeken naar de beste oplossingen. Bij Vilans zet ik mij in om zorgorganisaties kennis te laten maken met ontwikkelingen van bijvoorbeeld van start-up’s . Door vroegtijdig samen te werken sluiten producten beter aan op de hedendaagse praktijk.

Gebruiksgericht onderzoek

In co-creatie en met innovatieve onderzoeksmethode naar wat eindgebruikers willen. Wat vinden zorgprofessionals, mensen met een beperking of dementie belangrijk in het leven onderzoek ik graag om te komen tot oplossingen.

Wapenfeiten

  • Organiseert match making events tussen zorg organisaties en start-up’s 
  • Studeerde industrieel ontwerpen aan de TUdelft. Tijdens haar studie volgde zij de master Medisign over het toepassen van gebruiksgericht ontwerp en onderzoek in de zorg.