Naar hoofdinhoud Naar footer

Jorien van Treeck

accounthouder Diversiteit, werkzaam bij Pharos

“Niet iedereen in Nederland heeft gelijke toegang tot zorg en ondersteuning. Die ongelijke toegang is onrechtvaardig. Vanuit mensenrechtenperspectief zou zorg en ondersteuning voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht sociaaleconomische positie, geslacht, etnische achtergrond, cultuur of religie. Vanuit mijn rol bij Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, probeer ik samen met de mensen waar het om gaat bij te dragen aan meer rechtvaardige zorg.”

Jorien van Treeck senior adviseur en projectleider bij Pharos, expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Hiervoor heeft ze gewerkt als verpleegkundige en socioloog. Als onderzoeker heeft ze gewerkt op gebied van diversiteit en inclusie.

Binnen Pharos houdt Jorien zich met name bezig met cultuursensitief werken en mentale gezondheid. Ze probeert hierbij zoveel mogelijk verbinding te zoeken tussen de praktijk en onderzoek. Via Zorg voor Beter hoopt ze ook op deze uitwisseling door informatie en praktische handvatten te delen én met name te horen waar zorgverleners in de praktijk behoefte aan hebben.