Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Hygiëne

Tools: verbeteren hygiëne in verpleeghuizen

We vinden het allemaal heel belangrijk om hygiënisch te werken. Maar toch lukt dit niet altijd in de dagelijkse praktijk. Om jou en je team hiermee te ondersteunen, zijn onderstaande tools ontwikkeld.

Leeromgeving hygiënisch werken


Werk met je team aan hygiënisch werken en meld je aan voor de online leeromgeving hygiënisch werken.
Meld je aan

Hoe staat hygiëne in jouw organisatie ervoor?


Wil jij weten hoe hygiënisch het echt is in jouw organisatie? Download de tools en ga met je collega's aan de slag met hygiëne en hygiënisch werken.
Test de hygiëne in jouw organisatie

Feedback en evaluatie

In elk team is het belangrijk om feedback tegen en te nemen, maar vaak vinden we dat spannend en eng. De tools helpen je om feedback leuk te maken.
Download de tools

Praktijkverhalen


Tijdens het programma Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen zijn veel praktijkverhalen opgehaald. In de verhalen lees je hoe verbetering van basishygiëne en infectieprevente in de praktijk is georganiseerd. 
Lees de verhalen

Belang van hygiënisch werken


Het is belangrijk om hygiënisch te werken, zodat je besmetting met ziekmakende micro-organismen voorkomt. De tools helpen jou en je team om het belang van hygiënisch werken onder de aandacht te brengen bij het team. 
Download de tools

Samenwerking verbeteren


Hygiënisch werken kun je niet alleen. Daar heb je je collega's en teamleden voor nodig. Deze tools helpen jou en je team op weg om de samenwerking op het gebied van hygiëne te verbeteren.
Samenwerken doe je zo
speel video af

Video's hygiëne

In de online videotheek staan verschillende video's over hygiëne en infectiepreventie. 
Bekijk de video's
Video's hygiëne

https://vimeo.com/267547392

In de online videotheek staan verschillende video's over hygiëne en infectiepreventie. 

Deze instrumenten zijn ontwikkeld en gebruikt tijdens het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’. Het programma liep van 2016 tot 2019 en werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgevoerd door ActiZ, RIVM, Verenso, VHIG, V&VN en Vilans. 
Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.