Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Corona

Voorlichting over corona

Hoe gaan zorgorganisaties om met het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus? Ouderen en kwetsbare mensen zijn een risicogroep, voor hen kan het virus fatale gevolgen hebben. Toch moet de zorg gewoon verleend worden. Je vindt hier handige informatiekaarten en posters.

Informatie Rijksoverheid: Nederland tijdens lockdown

Informatie in begrijpelijke taal

Veel mensen in Nederland hebben behoefte aan begrijpelijke, laagdrempelige communicatie over het coronavirus en de vaccinaties. Het ministerie van VWS, expertisecentrum Pharos en Stichting Lezen en Schrijven hebben de belangrijkste adviezen en maatregelen van de overheid omgezet naar begrijpelijke (beeld)taal en vertaald naar het Engels, Turks, Arabisch en Tigrinya. De informatie wordt geregeld geactualiseerd.

Informatiepunt Leven in coronatijd als je risico loopt

Het informatiepunt ‘Leven in coronatijd als je risico loopt’ probeert een zo eenduidig mogelijk antwoord te geven op de vragen van mensen uit risicogroepen, ouderen en mensen met een beperking. Het informatiepunt is een initiatief van het ministerie van VWS, Vilans, Ieder(in), PerSaldo, KBO-Brabant en NOOM.

Communicatiekaarten voor cliënten die lastig kunnen spreken

Op dit moment zijn er veel cliënten die door hun symptomen of de behandeling die zij krijgen niet of zeer lastig kunnen spreken. Dit geldt ook voor cliënten die (nog) wel bij bewustzijn zijn, bijvoorbeeld doordat ze erg benauwd zijn. Ook zijn artsen en verpleegkundigen lastiger te verstaan door de beschermingsmiddelen die zij moeten dragen. Dat kan tot onduidelijkheid en onrust leiden. Terwijl duidelijkheid en rust juist nodig zijn. Isaac heeft daarom in samenwerking met diverse professionals in de (ziekenhuis)zorg ondersteunende communicatiekaarten voor coronazorg ontwikkeld.

Wat doet jouw organisatie?

Heeft jouw organisatie ook speciale informatie gemaakt over het coronavirus? Laat het weten en deel je informatie met ons! 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.