Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Downloads

Soort

Meetinstrument

Taal

Nederlands

Downloads

Persoonlijke hygiëne in beeld

Gepubliceerd op: 12-12-2019

Wil jij weten hoe hygiënisch het echt is in jouw organisatie? Download dan onderstaande tools en ga met je collega's aan de slag met hygiëne en hygiënisch werken.

Persoonlijke hygiëne in beeld

Met dit hulpmiddel krijg je inzicht in de persoonlijke hygiëne op jouw afdeling. Na een korte check, ga je in gesprek met elkaar over hoe het met de persoonlijke hygiëne op jouw afdeling gaat.

Werkomgeving in beeld

Det hulpmiddel Werkomgeving in beeld (pdf) helpt je om samen met je team inzicht te krijgen in de hygiëne op een andere afdeling. Je maakt foto’s van de dingen die je opvallen en op een invulvel geef je complimenten of aandachtspunten. Deze vragen en complimenten worden vervolgens met elkaar besproken om tot oplossingen te komen.

Foto's maken met app floor

Met deze app maak je foto’s van situaties die een compliment of juist extra aandacht verdienen als het om hygiënisch werken gaat. Per situatie geef je aan wat er aan de hand is. In jouw teamoverleg heb je de gemelde situaties snel en makkelijk op een rijtje om te bespreken. Ook handig: een probleem situatie kun je toekennen aan een persoon die het gaat oplossen of verbeteren. 

  • Download de beschrijving Floor App (pdf) en Werkomgeving in beeld (pdf) onder downloads en ga met je teamleden in gesprek.

Geeltjesmeting

Met dit hulpmiddel krijg je inzicht over hoe het met het hygiënisch werken op jouw afdeling gaat. Wat gaat goed en wat kan er beter?

  • Download de geeltjesposter (pdf) onder downloads.

Wat is echt belangrijk?

Met dit hulpmiddel bepaal je de volgorde van belangrijkheid van onderwerpen die jij en je teamleden eerder hebben aangegeven over hygiënisch werken. Turf ze op een groot vel papier, waardoor er een top 3 ontstaat.

  • Download de beschrijving (pdf) onder downloads.

Hippe hygiëne onderwerpen

Met dit hulpmiddel krijg je inzicht in de verbeterpunten die medewerkers zelf tegenkomen bij hygiënisch werken. Je ontdekt gedeelde verbeterpunten en waar je qua visie in verschilt.

  • Download tool Hippe hygiëne onderwerpen (pdf) onder downloads

Deze instrumenten zijn ontwikkeld en gebruikt tijdens het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’. Het programma liep van 2016 tot 2019 en werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgevoerd door ActiZ, RIVM, Verenso, VHIG, V&VN en Vilans. 

Downloads