Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Corona

Welke maatregelen heeft jouw verpleeghuisorganisatie versoepeld? 30/04/2021

Uit een stemming op onze website geeft een ruime meerderheid van de bezoekers aan dat hun verpleeghuisorganisatie de coronamaatregelen inmiddels versoepeld heeft. Wij vragen ons af om welke maatregelen het precies gaat. Laat het weten in onze stemming.

We stelden deze vraag omdat uit onderzoek van de universiteiten van Nijmegen en Maastricht bij 76 verpleeghuizen blijkt dat weinig verpleeghuizen de laatste tijd versoepelingen van de coronamaatregelen hebben doorgevoerd. Daarbij moet wel aangemerkt worden dat de informatie de situatie tot begin april weergeeft en de actuele situatie wellicht alweer anders is. 

80 procent gevaccineerd

In de meeste verzorgingshuizen is minimaal 80 procent van de bewoners ingeënt tegen het coronavirus en ongeveer 60 tot 70 procent van het personeel. Onlangs meldde de Rijksoverheid dat verpleeghuizen hun coronamaatregelen konden versoepelen dankzij de hoge vaccinatiegraad. Daardoor mag er weer meer bezoek komen en zijn activiteiten met grotere groepen weer mogelijk.

Stemming

In een stemming op Zorg voor Beter laat een overgrote meerderheid weten dat de maatregelen bij hun organisatie al wel versoepeld zijn:

Heeft jouw verpleeghuisorganisatie de coronamaatregelen versoepeld? De poll is gesloten.
Ja
Nee
Weet ik niet

Daarom vragen wij ons nu af om welke maatregelen het gaat. Laat het ons weten.

Welke versoepelingen voerde jouw organisatie door? De poll is gesloten.
Meer bezoek toelaten
Werken in grotere groepen
Meer vrijwilligers toelaten
Anders, namelijk …… (licht je antwoord hieronder toe)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Richard van Dun 31/10/2021

Ik woon in avoord locatie T, Anbarg.
hier zijn 70 % van de bewoners ingeënt en verpleging 80% procent.
Hier hebben ze de 1,5 meter van kracht , geen coronachek in de eetzaal waar elke middag 85 bewoners verplicht in 1 zaal moeten eten,
Ik heb een klacht ingediend.
Ik kreeg een rekensommetje, dat het 175, euro kost om de bediening en kok te betalen als ze de bewoners ook warm eten moeten geven in de avonden ik vertelde de klachtencommissie dat de oudere in een zaal word gepropt en geen coronachek en personeel niet gevaccineerd iedereen mag binnen we hebben geen receptie, dus hier is weer een golf in de huis. Er zijn vorig jaar ik weet niet hoeveel mensen overleden.
Ik ben 52 jaar en zie dat het weer in huis is.
En vallen weer doden ik kan daar slecht tegen , en waarom ? Geld gebrek geen beleid in huis.
Alle regels worden overtreden , ik woon gelukkig in zorgappartement , en wil niet in groepen komen. Ik kan me beschermen ik zit in rolstoel maar ben niet oud , maar ik heb veel verdriet dat er weer zo veel besmet zijn.
1,5 meter kunnen de oudjes niet , zijn allemaal doof en staan met 5 in lift ook personeel , ik heb foto's alles is waar.
Omdat restaurant geen geld heeft om de groep in 2e te splitten. Dus omdat ze niet luisteren na het advies van Helma Martens
Van de regionale klachtencomissie vallen h o er doden omdat 1,5 meter niet mogelijk is niemand draagt een mondkapje, en eten proppen maar moeten 85 bewoners eten , niemand draagt een mondkapje is hier een griezel film geworden. U mag alle foto's en video,s zien maar ik denk we krijgen de hoofdprijs regels aan laars lappen.
Jammer dat ook in een zorgcentrum geld een rol speelt.
Groetjes Richard van Dun