Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Video's informele zorg

Geraldine Visser, docent bij Hogeschool Windesheim

Zij vindt het belangrijk dat studenten in het eerste jaar al meer leren over informele zorg. Zij gebruikt het Mantelzorgspel hier voor. Haar tip: zoek de verbinding met andere opleidingen en andere disciplines, dan ontstaan er nieuwe oplossingen die mantelzorgers kunnen helpen:

https://vimeo.com/138296935

Erik Mondriaan, onderwijsadviseur bij het Deltion College

Hij legt uit dat er een andere ‘mindset’ nodig is in de zorg en dus ook in het onderwijs. Hij noemt dat van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Hij licht toe hoe ze dit bij Deltion aanpakken. Zijn advies: ga niet zelf het wiel uitvinden maar maak gebruik van bestaande kennis, materialen en filmpjes. Online is heel veel te vinden:

https://vimeo.com/138296102

Manon Metselaar, student hbo-Verpleegkunde

Zij legt uit waarom zij het als student belangrijk vindt dat er aandacht is voor informele zorg in het onderwijs. Zij pleit voor een interactieve aanpak waarbij studenten in de praktijk ervaren hoe het is om mantelzorger of vrijwilliger te zijn:

https://vimeo.com/138296544 

Lilian Linders, lector bij Fontys Hogeschool

Zij benadrukt het belang van het sociale netwerk van een cliënt. Zij vindt dat informele zorg een integraal onderdeel moet zijn van het curriculum in het mbo en hbo. Haar tip: gebruik casuïstiek om informele zorg in alle vakken een plek te geven:

https://vimeo.com/138293678

10 tips voor docenten in het mbo- en hbo

Een overzicht van informatie die docenten kunnen gebruiken: 10 tips over mantelzorg voor mbo- en hbo-docenten op Movisie.nl.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.