Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Mantelzorg

Ondersteunen van jonge mantelzorgers

In Nederland zorgen ongeveer 6 tot 8 procent van de 13- tot 17-jarigen voor een (ziek) gezinslid. Dit kan grote impact hebben op het welzijn van deze jonge mantelzorgers. Op deze pagina vind je een overzicht van de producten die voortkomen uit het ME-WE-project.

Meer weten over het ondersteunen van jonge mantelzorgers? Lees de 6 meest gestelde vragen.

Ervaringsverhalen

Infographics

Een overzicht met de ontwikkelde infographics over jonge mantelzorgers:

Veerkrachtstraining ME-WE voor jongeren die zorgen

Deze training is voor jongeren die opgroeien met een ouder, broer of zus of goede vriend die ziek is of een beperking heeft. En die voor hen zorgen of zich zorgen maken over hen. De training richt zich op adolescenten en is getest bij jongeren van 15, 16 en 17 jaar op scholen en steunpunten mantelzorg.

Wat is ME-WE?

ME-WE is een innovatie- en onderzoeksproject, gefinancierd door de Europese Unie namens het Horizon 2020 programma (looptijd januari 2018 - maart 2021). Aan dit project hebben zes verschillende Europese landen deelgenomen.

Samen met jongeren en professionals ontwikkelden Vilans en het Sociaal en Cultureel Planbureau deze veerkrachtstraining voor jonge mantelzorgers. Deze veerkrachtstraining is ontwikkeld tijdens het internationale project ME-WE. 

Wil je meer weten over de training? Bekijk dan:

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]