Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werken met het zorgdossier

Afspraken zorgleefplan evalueren

Evalueren van afspraken met je cliënt is een vast onderdeel van het werken met het zorgleefplan. Zo kom je erachter of de afspraken nog aansluiten bij zijn of haar wensen en wat hij of zij vindt van de manier waarop zorg verleend wordt.

Checklist
Protocol halfjaarlijkse evaluatiegesprek
Controle kwaliteit zorgleefplan

Checklist

Wil je weten wat de cliënt ervan merkt als hij of zij een zorgleefplan heeft? Neem dan eens samen met je cliënt of diens familielid de checklist 'Wordt u ondersteund te leven zoals u dat prettig vindt'  door. De checklist is door Sting ontwikkeld (2009). Download de Wordt u ondersteund te leven zoals u dat prettig vindt (pdf)

Protocol halfjaarlijkse evaluatiegesprek

Sting (2010) heeft een protocol ontwikkeld voor het halfjaarlijkse evaluatiegesprek. Het betreft een evaluatie van het zorgleefplan van een cliënt met een indicatie zonder een behandelcomponent. In het protocol staan de stappen beschreven die je samen met de cliënt doorloopt. Download de Evaluatie zorgleefplan (pdf)

Controle van het zorgleefplan

Met een snelle check kun je nagaan of de kwaliteit van een zorgleefplan goed is. Download de check Is het zorgleefplan adequaat? (pdf)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.