Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Feedback en evaluatie

Gepubliceerd op: 12-12-2019

In elk team is het belangrijk om feedback te geven en te nemen, maar vaak vinden we dat spannend en eng. Onderstaande tools helpen je om feedback leuk te maken.

Feedback tool

Het werken aan hygiëne betekent ook dat je collega’s soms wilt vertellen wat ze goed doen of beter kunnen. Andersom willen collega’s dit ook bij jou kunnen doen. Met dit hulpmiddel leer je verschillende manieren om te oefenen met het geven en ontvangen van feedback bij hygiënisch werken.

  • Download de beschrijving en feedbackwerkvormen (pdf, zie downloads)

Feedback geven

Voor het geven van feedback bestaan allerlei modellen en oefeningen. Deze kunnen je helpen.

  • Download de beschrijving van de tool (pdf, zie downloads)
  • Download het complimentenbord (pdf, zie downloads)

Evalueren hoe het gaat

​Met dit hulpmiddel voer je een goed evaluatiegesprek. Hierin bespreek je de ervaringen en veranderingen tot nu toe en maak je afspraken over het vervolg. Je zit met verschillende mensen om de tafel, zodat je van meerdere kanten input ophaalt.

  • Download de beschrijving van deze tool (pdf, zie downloads)

Intervisie

Dit hulpmiddel helpt je om met elkaar in gesprek te gaan over ervaringen in hygiënisch werken, waarvan jij en je collega’s iets kunnen leren. De intervisiemethode helpt je om beter verhalen te kunnen delen, goed naar elkaar te luisteren en met elkaar tot oplossingen te komen.

  • Download de beschrijving van intervisie (pdf, zie downloads)

Gedragsbrillen

Wil je met je collega’s op een interactieve manier werken aan gedragsverandering? Ga dan aan de slag met de 5 gedragsbrillen.

  • Download de beschrijving van de tool (pdf, zie downloads) - Inclusief werkbladen, gedragsbrillen, draaiboek en voorbeeldvragen voor aandachtsfunctionarissen

Deze instrumenten zijn ontwikkeld en gebruikt tijdens het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’. Het programma liep van 2016 tot 2019 en werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgevoerd door ActiZ, RIVM, Verenso, VHIG, V&VN en Vilans. 

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Contactpersoon

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

ActiZ, RIVM, Verenso, VHIG, V&VN en Vilans