Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Mantelzorg

Praktische hulpmiddelen bij mantelzorg

Kaartspel: In gesprek over mantelzorg

Kaartspel in gesprek over mantelzorgHet kaartspel 'In gesprek over mantelzorg' bevat prikkelende kennisvragen, stellingen en casussen over mantelzorg voor professionals in de wijk. Het doel van het spel is dat er een gesprek wordt gevoerd over mantelzorg. In het doosje vind je kaarten met gespreksvragen. Je kunt het in verschillende situaties gebruiken, met  kleine of grote groepen. Het is speciaal ontwikkeld voor zorg- en welzijnsprofessionals in wijken, buurten en dorpen. Maar het spel kan ook in het onderwijs worden ingezet om de discussie over mantelzorg op gang te helpen. Het spelblik met 60 kaarten kost 14,95 euro, exclusief verzendkosten.

Bestel het spelblik in de webwinkel van Vilans

Informatiekaarten met tips 

BTN, Branchebelang Thuiszorg Nederland, heeft informatiekaarten ontwikkeld over 10 (zorg)onderwerpen voor mantelzorgers. Deze kaarten bieden praktische tips en informatie over verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld dementie, reuma, en aan- en uitkleden.

info mantelzorgersDeze informatiekaarten zijn te gebruiken in de thuissituatie en kunnen door de zorgverlener worden uitgereikt en toegelicht. De 10 onderwerpen zijn:

  1. Aan- en uitkleden (pdf)
  2. Dementie (pdf)
  3. Gedragsverandering na een CVA (pdf)
  4. Multiple Sclerose (pdf)
  5. Reuma (pdf)
  6. Steunkousen (pdf)
  7. Toiletgang(pdf)
  8. Uit bed komen (pdf)
  9. Vallen (pdf)
  10. Verslaving (pdf)

Deze informatiekaarten zijn het resultaat van het BTN-project De Mantel-Zorgacademie dat liep van maart 2015 tot en met juli 2016. De goed toepasbare materialen ondersteunen zowel mantelzorgers als de professionele zorgverleners in het zorgproces en de samenwerking die dit vraagt van beide partijen. De kaarten zijn bedoeld om een betere samenwerking tussen mantelzorg en professionele zorg te realiseren.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]