De werkplaats 'Leernetwerken wijkverpleging' heeft handige hulpmiddelen ontwikkeld en maakt duidelijk wat een leernetwerk is, voor wie een leernetwerk geschikt is, hoe je een duurzaam leernetwerk opzet en welke werkvormen je kunt gebruiken. Het resultaat van de werkplaats is een aantal voorbeelden van bestaande leernetwerken en mogelijke bevorderende en belemmerende factoren die je tegen kunt komen bij het opzetten van een leernetwerk.
https://vimeo.com/263823865
Samenwerking tussen praktijk en onderwijs
Verschillende hogescholen, ROC’s en zorginstellingen zijn een samenwerking gestart om de huidige teams wijkverpleging en toekomstige zorgprofessionals goed voor te bereiden op de huidige en toekomstige veranderingen. En om het onderwijs beter aan te laten sluiten bij de praktijk. Dit gebeurt in de vorm van leernetwerken.
Hoe zet je een duurzaam leernetwerk op? Hoe bepaal je je focus? En waar moet je opletten: zijn er do’s en don’ts? Antwoorden op deze vragen vind je in onderstaande handreiking en infographic. Ben je benieuwd naar de opbrengsten van de verschillende leernetwerken wijkverpleging die verspreid door het land zijn uitgevoerd? Laat je dan inspireren door de verschillende resultaten variërend van een spel of een test tot een minor en een digitaal platform.
Zelf aan de slag
Deze infographic geeft een mooi beknopt overzicht van de werkplaats.

Download de handreiking
Ben je op zoek naar meer uitgebreide informatie over het opzetten van een leernetwerk. Bekijk dan de Handreiking Leernetwerken Wijkverpleging (pdf).
Vragen over de leernetwerken?
Wil je meer informatie over leernetwerken of de werkplaats, neem dan contact op met Dorine Koopman-van den Berg via d.j.e.m.koopman@saxion.nl. De werkplaats werd uitgevoerd door Saxion, Loov en Vilans en is mogelijk gemaakt met financiering vanuit het programma 'Zichtbare schakel fase 2: Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen' van ZonMw.