Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Kennisbundel Zorgleefplan

Het zorgleefplan wordt samen met de cliënt gemaakt, geëvalueerd en bijgesteld. Het is de bedoeling dat de cliënt  hierdoor de regie over zijn eigen leven krijgt.

Kennisbundel hbo

Hoe maak je een goed zorgleefplan? En welke rol spelen ontwikkelingen als persoonsgerichte zorg, familiezorg en wet- en regelgeving hierbij? De online kennisbundel Zorgleefplan - ontwikkeld voor hbo - maakt dit inzichtelijk. Deze kennisbundel geeft inzicht in praktijksituaties en kennis over het zorgleefplan. In de casuïstiek uit de praktijk komen echte dilemma’s aan bod. De bijbehorende opdrachten doen recht aan het multidisciplinaire karakter van het werk van de hbo’er.

Zorgleefplan voor hbo

Het doel is om zorgprofessionals te inspireren en prikkelen om zelf aan de slag te gaan. De kennis wordt daarom aangeboden in een aantrekkelijk jasje met veel ruimte voor verhalen uit de praktijk, opdrachten en tips voor het gebruik van het materiaal in de les en verwijzingen naar relevante documentatie, links en (meet)instrumenten. Er is een uitgebreide bronvermelding per hoofdstuk.

De kennisbundel is met grote zorgvuldigheid ontwikkeld en met gebruikmaking van de meest actuele gegevens tot stand gekomen. Hij is geschreven voor zowel hbo- als mbo-verpleegkundigen, in opleiding of al werkzaam. Ook docenten van deze opleidingen of (praktijk) begeleiders in de ouderenzorg kunnen gebruik maken van de kennisbundel voor (bij)scholingsactiviteiten. Het is goed mogelijk onderdelen van de kennisbundel te gebruiken en je kunt zowel individueel als in groepsverband aan de slag.

Kennisbundel MBO

Omslag kennisbundel Zorgleefplan

Docenten en praktijkbegeleiders vinden in de Kennisbundel Zorgleefplan de actuele theorie, studietaken, cases en voorbereidingsopdrachten die direct bruikbaar zijn. Inclusief tips voor de nabespreking. Alle domeinen van kwaliteit van leven komen aan bod in realistische en praktijkgerichte oefeningen: in het domein ‘mentaal welbevinden’ gaat het bijvoorbeeld over de mogelijke wensen van cliënten op het gebied van cultuur, levensvragen en het jezelf kunnen zijn. Met behulp van drie studietaken over een cliënt in de thuiszorg, een cliënt in het verpleeghuis en een cliënt in een zorgcentrum kun je het hele methodische proces met leerlingen doorlopen.

Download

Lesmateriaal

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.