Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Hygiëne

Feedback en evaluatie

In elk team is het belangrijk om feedback tegen en te nemen, maar vaak vinden we dat spannend en eng. Onderstaande tools helpen je om feedback leuk te maken.

Feedback tool

Het werken aan hygiëne betekent ook dat je collega’s soms wilt vertellen wat ze goed doen of beter kunnen. Andersom willen collega’s dit ook bij jou kunnen doen. Met dit hulpmiddel leer je verschillende manieren om te oefenen met het geven en ontvangen van feedback bij hygiënisch werken.

Feedback geven

Voor het geven van feedback bestaan allerlei modellen en oefeningen. Deze kunnen je helpen.

Evalueren hoe het gaat

​Met dit hulpmiddel voer je een goed evaluatiegesprek. Hierin bespreek je de ervaringen en veranderingen tot nu toe en maak je afspraken over het vervolg. Je zit met verschillende mensen om tafel, zodat je van meerdere kanten input ophaalt.

Intervisie

Dit hulpmiddel helpt je om met elkaar in gesprek te gaan over ervaringen in hygiënisch werken, waarvan jij en je collega’s iets kunnen leren. De intervisiemethode helpt je om beter verhalen te kunnen delen, goed naar elkaar te luisteren en met elkaar tot oplossingen te komen.

Gedragsbrillen

Wil je met je collega’s op een interactieve manier werken aan gedragsverandering? Ga dan aan de slag met de 5 gedragsbrillen. Deze instrumenten zijn ontwikkeld en gebruikt tijdens het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’. Het programma liep van 2016 tot 2019 en werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgevoerd door ActiZ, RIVM, Verenso, VHIG, V&VN en Vilans. 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.