Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Familieparticipatie

Video's over familieparticipatie

Familieparticipatie in de ouderenzorg: wat werkt?

Medewerkers en een lid van de cliëntenraad vertellen over familieparticipatie bij Magenta locatie Zuyderwaert. Bij Magenta betekent familieparticipatie dat de familie van cliënten net even iets meer doet dan alleen de partner of ouders bezoeken.


https://www.youtube.com/watch?v=4BB0RZ5AdVw

Dementie heb je niet alleen

Deze dvd (51 min) bestaat uit zes verhalen over mensen met dementie. Ze wonen in een kleinschalig project in een verzorgings- en verpleeghuis. Familieleden laten in de film zien hoe ze betrokken blijven bij hun partner, vader of moeder met dementie. Bekijk hier ca. 7 minuten van de dvd:

https://youtu.be/e84BPDhF4NU

Opname in het verpleeghuis

Bij de opname in het verpleeghuis komt er veel op de mantelzorger af. Hoe gaan mantelzorgers om met het maken van keuzes en de emoties die er bij komen kijken? Drie mantelzorgers vertellen over hoe zij het beleefd hebben.

https://youtu.be/SY0vo_dQdOo

Gespreksleidraad: Opname in het verpleeghuis (pdf)

Webinar over familieparticipatie

Yvonne de Jong vertelt in dit webinar (45 min.) enthousiast wat familieparticipatie betekent voor de zorgorganisatie en de mantelzorger. Dit filmpje is een opname van het webinar uit 2014. Live interactie is dus niet meer mogelijk!

https://youtu.be/pSDz3OA1r5c

Webinar 'Grenzen verleggen'

Cecil Scholten en Anita Peters, programmaleiders van In voor Mantelzorg, bespreken de samenwerking tussen informele en formele zorg. Wat mag wel en niet? En wie is waar verantwoordelijk voor? Let op: reageren op het webinar is niet meer mogelijk.

https://youtu.be/49a7gjw3HEU

Download de powerpoint-presentatie van het webinar

Video: Zorgen doe je samen met mantelzorgers

De video 'Zorgen doe je samen met mantelzorgers' van Vilans geeft in 60 seconden informatie over het samenwerken met mantelzorgers. Bij de video horen werkopdrachten voor bijscholing. Meer informatie: Zorgen doe je samen met mantelzorgers op de website van In voor zorg!

https://vimeo.com/39467480

Video: Eigen regie en samenwerking met het netwerk

Dit filmpje (8 min.) laat zien hoe zelf- en samenredzaamheid cliënten helpt plezier te houden in het leven en hen een gevoel van eigenwaarde geeft:

https://vimeo.com/124029732

Video: Mantelzorg in kleinschalig wonen

Het Expertisecentrum Mantelzorg heeft een film gemaakt over mantelzorg in kleinschalig wonen. De film 'Mantelzorg bij kleinschalig wonen' laat zien hoe dit binnen één locatie vorm krijgt. Zowel verzorgenden als mantelzorgers en een expert komen aan het woord om aan te geven hoe zij met elkaar omgaan binnen het huis en wat zij daarvan vinden.

https://vimeo.com/49754513

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.zorgvoorbeter.nl]