Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werken met het zorgdossier

Scholing en lesmateriaal

Aan de slag met het zorgdossier? We delen op deze scholingspagina drie animaties. Deze gaan over methodisch werken, rapporten en de zorgplanbespreking.

Methodisch werken met het zorgdossier

Binnen de zorg wil je veranderingen op tijd signaleren. Een situatie, of de wensen van je cliënt kunnen immers veranderen. Methodisch werken helpt hierbij. Bekijk de animatie hoe jij hiermee aan de slag kunt.

Rapporteren in het zorgdossier

Het zorgdossier gebruik je om dingen te noteren over de gezondheid van de cliënt en hoe het met hem gaat. Je brengt eigenlijk verslag uit voor collega’s, maar ook voor naasten. Bekijk de animatie hoe jij goed kunt rapporteren in het zorgdossier.

Zorgplanbespreking en het zorgdossier

Bij een zorgplanbespreking zijn veel professionals aanwezig, maar ook de aanwezigheid van naasten is onmisbaar. Het is belangrijk om de resultaten hiervan goed te verwerken in het zorgplan van het zorgdossier. Bekijk de animatie voor meer informatie over de zorgplanbespreking en het vastleggen hiervan.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Eva B 29/11/2019

Kan ik de dvd ontvangen van Actiz ‘wat spreken we af’?


Marga Overbeek 17/4/2017

Kunt u voor mij dit lesmateriaal opsturen naar esselenbroek 34 7261 VB te Ruurlo..BVD groet Marga Overbeek Ruurlo..


Marianne Hofman 23/10/2016

Mooi filmpje, goede uitleg ga het zeker gebruiken in de les.
Ik geef ook al op deze manier les in de uitleg Zorgleefplan cliënt/ vraaggerichte zorg.
Erg leerzaam voor de studenten om bezig te zijn met alle stappen die een goed zorgleefplan maken en dit ook in de praktijk uit te voeren.
De praktijk is soms nog weleens lastig om het goed toe te passen krijg ik terug uit de praktijk, maar volhouden zal effectiever gaan werken.
Verder ben ik erg voor het Blended learning mooie manier ter voorbereiding in de praktijk . Ik zou hierover wel wat meer willen ontvangen betreft de mogelijkheden. Gedurende een opleiding is dit in meerdere facetten toe te passen qua lesstof om je thuis voor te bereiden en te toetsen in theorie.
met vriendelijke groet,
Marianne Hofman