Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werkplezier

Tips en tools voor overstap naar zorgplan=planning=realisatie, tenzij

Hoe maak je als wijkverpleging de overstap van de minutenregistratie naar de registratiestandaard zorgplan=planning=realisatie, tenzij (z=p=r,t)? Waar moet je allemaal aan denken? Om je hiermee op weg te helpen, hebben we drie cartoons ontwikkeld. Print ze vooral uit, hang ze op of neem ze mee naar een vergadering. Op een ludieke manier helpen ze om samen het gesprek hierover te hebben en oplossingen te bedenken.

Cartoons registratiestandaard wijkverpleging

Iedere kaart laat een dilemma of stelling zien. Bespreek ze met je collega’s of medewerkers en kom zo op nieuwe ideeën of oplossingen. Download de cartoons hier:

Goede zorg is vooruitzien


Download deze cartoon (.png)

Nieuwe registratiewijze levert tijd op


Download deze cartoon (.png)

Er is meer te plannen dan je denkt


Download deze cartoon (.png)

Factchecker wijkverpleging

De meeste wijkverpleegkundigen vinden dubbele controle van risicovolle medicatie noodzakelijk. Toch wordt dit als regeldruk ervaren. Doordat wijkverpleegkundigen vaak alleen werken, is dubbele controle lastig te realiseren. De factchecker gaat in op een aantal praktijkvragen over registraties voor wijkverpleegkundigen. Je leest of een registratie verplicht is, wat de achterliggende reden ervan is en hoe je de last kunt beperken. Wijkverpleegkundigen kunnen daarmee snel zelf terugvinden welke registraties nodig zijn en waarom!

Goede voorbeelden van zorgorganisaties

De registratiestandaard zorgplan=planning=realisatie, tenzij (z=p=r,t) begint in de wijkverpleging goed voet aan de grond te krijgen. Op Vilans.nl lees je goede voorbeelden van zorgorganisaties die al aan de slag zijn met deze nieuwe registratiestandaard. Lees de artikelen:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.