Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Tijd voor zorg

Competenties - tijd voor zorg

Heb je het gevoel dat jouw tijdsinzet helemaal door anderen wordt bepaald? Of heb je hier zelf ruimte en kan je keuzes maken waar je achter staat? Het 'Praktijkprofiel Tijd voor zorg, zorg voor tijd' biedt je een beschrijving van competenties en vaardigheden, die nodig zijn, als het gaat om goed omgaan met tijd in de zorg.

Praktijkprofiel tijd voor de zorgIn dit praktijkprofiel staan vijf competenties beschreven om goed met tijd in de zorg om te gaan:

  • Een goede eigen houding tegenover tijd.
  • Afstemmen op het leefritme van de cliënt.
  • Samenwerken in de tijd en communicatie.
  • Werkorganisatie in de zorg.
  • Tijdsparend werken.

Dit Praktijkprofiel is ontwikkeld voor verzorgenden en verpleegkundigen in de langdurige zorg. Daarnaast is het bedoeld voor opleiders in zorg- en onderwijsveld, leidinggevenden, coaches en management. Het biedt hen een concrete visie op het ondersteunen van beroepsbeoefenaren in de zorg bij de tijdsproblemen die zich voordoen. Het Praktijkprofiel kan gebruikt worden om leer- en scholingstrajecten te voorzien van een samenhangend kader van competenties. Het Praktijkprofiel is door Gabriëlle Verbeek ontwikkeld, in samenwerking met V&VN en het Gezondheidszorg College, met steun van Fonds Nuts Ohra.

Download: Praktijkprofiel Tijd voor zorg, zorg voor tijd (pdf)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.