Naar hoofdinhoud Naar footer

Verzorgend leiderschap

Laatst bijgewerkt op: 18-05-2022 

Vertrouwen, steun en waardering krijgen zijn factoren die jouw werkplezier kunnen beïnvloeden. Hoe pak je jouw rol als verzorgend leider? In een speciale infographic geven we je 9 handvatten.

De zorg is de afgelopen jaren veranderd en het vak van verzorgenden verandert mee. De zorg in de wijk en het verpleeghuis wordt bijvoorbeeld complexer en vraagt om meer samenwerking en afstemming. Jouw rol van als verzorgende is van groot belang. Jij bent de spil in de zorg voor de cliënt en kunt goed inschatten wat nodig is voor persoonlijke en goede kwaliteit van zorg. Hiervoor is ook leiderschap nodig. 

Er zijn heel veel verschillende soorten leiders. En die zitten echt niet alleen aan vergadertafels. Leiders vind je ook op de werkvloer. Het zijn mensen die lef tonen en hun stem laten horen. Ze oefenen invloed uit op het werk dat zij doen en zijn trots op hun vak. 
 
De zorg in de wijk en het verpleeghuis wordt steeds complexer en vraagt om meer samenwerking en afstemming. Verzorgenden zijn de spil in de zorg, de ruggengraat van het dagelijkse werk. Een verzorgend leider neemt een stevige positie in, in de dagelijkse zorgverlening én sluit aan in multidisciplinair overleg en overstijgende overleggen, zoals werkgroepen en adviesraden. Een verzorgend leider draagt je bij aan het ontwikkelen en promoten van het vak van verzorgende.