Naar hoofdinhoud Naar footer

Leren op de werkplek

Leren is niet alleen iets dat je doet tijdens een training of opleiding. Maar eigenlijk leer je de hele dag terwijl je aan het werk bent! Wanneer je je hier bewust van bent en hier meer voor open staat, dan kan je alleen nog maar meer leren op je werkplek.

Incidenten melden

Het melden van incidenten is ook een manier van leren op de werkplek. Je leert van de situatie en je kan zo de kwaliteit van de zorg verbeteren. Om te leren van incidenten, met zo min mogelijk administratieve last, is het belangrijk dat de zorgverleners weten welke incidenten ze moeten melden. Lees meer over het melden van incidenten.

Leerstijlen 

Mensen leren op verschillende manieren. Dit heeft ook effect op je team of je organisatie. Wat zijn de voorkeuren in een team en wanneer sluit je daarbij aan, of juist niet? Welke ontwikkeling maakt de organisatie door? Op deze pagina delen we verschillende handreikingen, vragenlijsten over leren op de werkplek en leerstijlen.

Meer kennis over leren op de werkplek

Onze collega's van Waardigheid en trots publiceerden drie interessante kennisartikelen over leren op de werkplek. Lees meer over leren op de werkplek via onderstaande links: