Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Werkplezier

We (ontregel)blikken terug op 2022 13/12/2022

Het einde van het jaar nadert, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Hoe staat het ervoor met jouw ontregelkennis? Kom erachter en doe de ontregelquiz! Verder delen we de 3 best bekeken ontregeltools en de 5 best gelezen artikelen. Start het nieuwe jaar vol inspiratie om te ontregelen!

 

Test je ontregelkennis!

Is het dagelijks temperaturen van de koelkast verplicht? Weet jij welke registraties écht verplicht zijn? Wat zijn de meest voorkomende registratielasten in de ouderenzorg? Doe de quiz en je leert meteen van de antwoorden!
Doe de quiz!

 

1. Wat zijn verplichte registraties?

Waar komen registraties vandaan? Welke registraties zijn wettelijk verplicht en welke niet? En wat is er bekend over de hoeveelheid tijd die nu precies aan administratieve taken wordt besteed? 

2. Toolkit: Minder papier, meer tijd voor zorg

Spoor samen met je team eenvoudig onnodige registraties op en dring ze terug met de toolkit. Je ontdekt hoe jij en je collega’s over bepaalde registraties denken en hoe je er in de praktijk mee omgaat.

Gebruik de toolkit
 

3. Vijf oorzaken van regeldruk

In het rapport ‘Regeldruk in de langdurige zorg - de boosdoeners blootgelegd’ leggen we vijf oorzaken van regeldruk bloot in de verpleeghuiszorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg.

Download het rapport


 

Aan de slag

In 2023 gaan we verder met ontregelen en organiseren we nieuwe bijeenkomsten, delen we nieuwe kennisproducten en blijven we doorgaan met het delen van ervaringsverhalen. Wil je alvast starten met ontregelen? Ga dan aan de slag met De OntregelBlik!
 
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.