Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Samenwerken in de wijk

Derde ronde subsidieregeling voor wijkverpleging 06/07/2022

Zorginstellingen voor wijkverpleging kunnen sinds 4 juli een subsidie aanvragen om tijd vrij te maken. Deze kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor intervisie, voor projecten gericht op samenwerking, of om administratieve lasten te verminderen.

Het budget voor deze 3e ronde is € 15 miljoen.

Kans maken op subsidie

In totaal zijn er nu negen (in plaats van zeven) activiteiten waarvoor subsidie beschikbaar is. Zorginstellingen voor wijkverpleging kunnen tot en met 12 september 2022 een subsidieaanvraag indienen. Dit kan eventueel in samenwerking met andere zorginstellingen die wijkverpleging verlenen, zzp'ers die wijkverpleging verlenen en ketenpartners als huisartsen en gemeenten. 

Lees meer over de subsidieregeling

‘Dankzij de SOW is de samenwerking in de wijkverpleging al veel verder dan gehoopt’

De tekorten in de wijkverpleging oplossen door beter samen te werken? Met het online platform Samen in de Wijkzorg bewijst het Arnhemse netwerk van wijkverpleging dat dat kan. Zorgvragen worden via het platform van tevoren aangekondigd. Vervolgens verdelen wijkverpleegkundigen in 12 verschillende teams de vragen efficiënt en doeltreffend. Het veranderingstraject werd mede gerealiseerd dankzij de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW).
Lees hier het praktijkverhaal

Aan de slag met de tijdsregistratie z=p=r,t voor de wijkverpleging?

Een van de activiteiten om subsidie voor aan te vragen is het verminderen van administratieve lasten, zoals de vijfminutenregistratie. Wil je hier meer over weten? Lees dan de veelgestelde vragen. 
Lees verder

Lees meer op Zorg voor Beter

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.