Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Video's over zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid en technologie

Dit filmpje (8 min.) laat zien hoe technologische ontwikkelingen - zoals een magnetron, scootmobiel, internet of domotica - mensen in staat stelt langer in hun eigen huis te blijven wonen. Het gaat erom dat je als zorgverlener kijkt wat de cliënt nodig heeft om zelfredzaam te blijven, en dan op zoek gaat naar een oplossing. Er zijn veel technische mogelijkheden. Bekijk het filmpje (8 min.) en download de leskaart

https://vimeo.com/125137694

Eigen regie en samenwerking met het netwerk

Dit filmpje (8 min.) laat zien hoe zelf- en samenredzaamheid cliënten helpt plezier te houden in het leven en hen een gevoel van eigenwaarde geeft. Op een psychogeriatrische afdeling  doen de bewoners nog heel veel zelf. Ze hebben er duidelijk plezier in en het geeft hun een gevoel van eigenwaarde. Ook de familie helpt af en toe een handje mee. Leskaart bij deze film (pdf)

https://vimeo.com/124029732

Zelfredzaamheidsradar

De zelfredzaamheidsradar is een van de beschikbare instrumenten om de zelfredzaamheid van iemand in beeld te brengen. In deze video's wordt dit instrument toegelicht. Meer over meetinstrumenten op de pagina  bij het thema Zelfredzaamheid.

https://www.youtube.com/watch?v=aqYPRueNsJk

Meer informatie

Ga naar het thema

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.