Naar hoofdinhoud Naar footer

Productinformatie verzorgend wassen

Gepubliceerd op: 13-03-2014

Er zijn meerdere fabrikanten die washandjes of -doekjes leveren voor verzorgend wassen. De washandjes en -doekjes worden voor gebruik opgewarmd in een magnetron.

Washandjes en wasdoekjes

Een washandje of -doekje dat gedrenkt is in een PH-neutrale huid reinigende en huidverzorgende vloeistof. De wassen-zonder-water techniek werkt met deze speciale wasdoekjes. Bij de wasbeurt is een waskom, water of handdoek niet nodig. Na afloop is er geen wasgoed of afvalwater. De wasdoekjes worden na afloop weggegooid. Afspoelen is overbodig en ook handdoeken zijn niet nodig, omdat de huid snel droogt. Ergonomisch gezien hebben washandjes de voorkeur boven wasdoekjes. Het washandje maakt een meer ontspannen en snellere werkwijze mogelijk doordat het vanzelf de hand volgt en ook op moeilijke plekken een soepele handeling mogelijk maakt.

Er zijn ook biologisch afbreekbare washandjes en -doekjes in de handel. Deze doekjes kunt u op dezelfde manier gebruiken. Na gebruik kunt u deze doekjes door het toilet spoelen; raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing. De washandjes en -doekjes zijn meestal verpakt in pakjes van 5 à 8 stuks.

Voorverwarmen van washandjes en doekjes

Magnetron

Het geopende pakje met washandjes en -doekjes kunt u verwarmen in een magnetron. Bij 750/800 watt, gedurende 45 seconden.

Bij thuisgebruik kan de magnetron gebruikt worden die ook in gebruik is voor het opwarmen van maaltijden. In ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen wordt er voor het opwarmen van washandjes en -doekjes een aparte magnetron gebruikt.

Warmhoudcassettes

In een warmhoudcassette kunt u meerdere verwarmde washandjes of -doekjes meenemen. Dat bespaart heen en weer lopen naar de magnetron.

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden