Naar hoofdinhoud Naar footer

Verzorgend wassen - Voordelen voor cliënt én medewerker

Laatst bijgewerkt op: 13-03-2014 

Verzorgend wassen heeft voordelen voor cliënt én medewerker:

Meer kwaliteit in minder tijd

In relatie tot de kwaliteit van de zorg heeft verzorgend wassen vooral een gunstig effect op de fysieke belasting van de cliënt. Over het algemeen ervaren cliënten het verzorgend wassen als comfortabel, ontspannend en verfrissend. Het is minder pijnlijk en minder inspannend. Dat geldt zeker voor zware zorgbehoevende cliënten. De niet irriterende, verzorgende lotion uit de wasdoekjes vervliegt. Afdrogen is daardoor niet nodig. Dat heeft een goede invloed op de huid van de cliënt. Cliënten liggen minder lang bloot, voelen zich fris en zijn minder uitgeput door de wasbeurt.

Betere kwaliteit van arbeid

Er is ook een positief effect op de kwaliteit van arbeid. Verzorgend wassen vermindert de fysieke belasting van de zorgverlener. Er hoeft niet meer te worden gesleept met waskommen en water. Bovendien heeft verzorgend wassen een positief effect op de huidkwaliteit van de handen van zorgverleners door minder aanraking met zeep en water.

Tijdbesparend

Verzorgend wassen geeft minder kans op kruisinfecties en dát levert weer tijd op voor de zorgverlener. Dat maakt tijd vrij voor andere zorgtaken en persoonlijke aandacht voor cliënten.

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden