Naar hoofdinhoud Naar footer

Goede voedingszorg

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor persoonsgerichte zorg: zorg die is afgestemd op iemands leven,wensen en voorkeuren.Gebruik de informatie op deze pagina om tot goede voedingszorg te komen.

Belang van persoonsgerichte aanpak

In onderstaande video vertelt Mieke van Hamersveld over het belang van een persoonsgerichte aanpak bij het eten en drinken en geeft ze enkele tips.

YouTube video thumbnail

Aandacht voor het dagelijks leven, de emoties en de behoeften van de cliënt leidt tot meer tevredenheid. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de gezondheid van de cliënt. Ook zorgt een persoonsgerichte aanpak ervoor dat je als zorgprofessional dichter bij de cliënt staat.

‘Voor mensen in een zorginstelling geeft eten en drinken vaak structuur aan de dag. Het is iets om naar uit te kijken.’

Mieke van Hamersveld

In gesprek over eten en drinken

Wil je erachter komen wat jouw cliënt belangrijk vindt bij eten en drinken? Praat er samen eens over. Deze voorbeeldvragen helpen je op weg:

  • Wat betekent eten en drinken voor u?
  • Wat zijn voor u mooie herinneringen op het gebied van eten en drinken?
  • Wat at of dronk u vroeger het liefst? Is dat veranderd?
  • Kookt u zelf of deed u dat vroeger? En doet of deed u dit graag? Wat maakt of maakte u graag klaar?
  • Geniet u tegenwoordig van het eten en drinken? Zo nee: hoe komt dat? Kan ik daar iets in betekenen?
  • Waar kan ik u af en toe nou écht blij mee maken als we het hebben over eten en drinken?

Vitamine D

Ongeveer de helft van de (oudere) Nederlanders heeft een te lage vitamine D-spiegel. Lees waarom vitamine D belangrijk is bij ouderen en hoe je daarvoor kunt zorgen.

Meer informatie over persoonsgerichte zorg

Wil je meer weten over persoonsgerichte zorg? Kijk dan eens bij het thema Persoonsgerichte zorg

Agenda over goede voedingszorg

Er zijn geen agenda-items gevonden