Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Regeldruk

Gezocht: organisaties in de wijkverpleging 09/02/2021

Heeft jouw organisatie de overstap gemaakt naar de nieuwe werkwijze van tijdsregistratie ‘zorgplan= planning= realisatie, tenzij’? Of juist nog niet? We gaan graag met jou of je collega’s in gesprek.

Werkt jouw organisatie al aan deze nieuwe werkwijze van tijdsregistratie? Dan zijn we benieuwd naar de aanpak, successen, tips, geleerde lessen en knelpunten.

Nog niet overgestapt

Is jouw organisatie nog niet overgestapt, maar willen jullie dit wel? Ook dan komen we graag met jou en je collega’s in contact. In een gesprek willen we de hindernissen en knelpunten ophalen die jouw organisatie in de weg staan.

Wat houdt de nieuwe werkwijze tijdsregistratie in?

In de wijkverpleging wordt hard gewerkt om de administratieve lasten te verminderen, waardoor er meer tijd overblijft voor de zorg van de cliënt. Eén van de handelingen die veel tijd vroeg van de wijkverpleging was het registreren in minuten. Meerdere landelijke partijen hebben hierop ingespeeld door de nieuwe werkwijze tijdsregistratie (zorgplan= planning= realisatie, tenzij) in te voeren. Volgens deze nieuwe werkwijze is het zorgplan leidend en is registratie alleen nodig bij (te) grote afwijkingen.
 

Wat levert het op?

De resultaten helpen jou en je organisatie, maar ook andere organisaties om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt bij de overstap naar de nieuwe werkwijze van tijdsregistratie. Hiermee kunnen we organisaties ondersteunen bij een succesvolle overstap.

Ook krijg je meer inzicht in mogelijke lessen uit het (ont)regelproces. Dit kan weer voordeel hebben voor het (ont)regelen van andere procedures in jouw organisatie. Verder halen we graag mooie verhalen op van inspirerende voorbeelden die we willen publiceren.

Met wie willen we in gesprek komen? 

Professionals uit de wijkverpleging van organisaties die de nieuwe werkwijze van tijdsregistratie willen implementeren of al succesvol geïmplementeerd hebben, zoals 
  • wijkverpleegkundigen 
  • medewerkers van beleids- of kwaliteitsafdelingen
  • zorgmanagers 
De gesprekken houden we in de vorm van een interview. Eventueel kun je met één of meerdere collega's uit jouw organisatie deelnemen. Het interview duurt ongeveer één uur. 

Meld je aan!

Wil jij met ons in gesprek over hoe jouw organisatie de tijdsregistratie heeft geregeld? Of wil je jullie aanpak, tips en geleerde lessen met ons delen? Meld je dan nu aan en stuur een e-mail naar Lotte Smit via l.smit@vilans.nl of neem contact op via 06 29 43 68 18.
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.