Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Vragen over hulpmiddelen

Weet jij een antwoord op een vraag? Klik op de vraag en help je collega’s verder!
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen > Onderhoud en keuring rolstoelen
View modes: 
User avatar
Guest
Bart Rutten - 7-9-2017 16:41:43
   
Onderhoud en keuring rolstoelen
Mijn vraag gaat over periodiek onderhoud en keuring van rolstoelen. Er zijn vanuit verschillende financieringsbronnen rolstoelen in een huis (ZKV, WMO, WLZ). Indien er correctief onderhoud/reparaties uitgevoerd dient te worden betalen zij dat ook. Preventief onderhoud of jaarlijkse keuring (of NEN 3140 bij elektrische rolstoelen) wordt niet vergoed door de financierende partijen. Op mijn locaties kijkt een vrijwilliger naar schoonmaak en bv bandenspanning. Vragen die ik hierbij heb: hoe gaat dit op andere locaties. Wie is verantwoordelijk als er een calamiteit optreedt met een rolstoel?
[Bart Rutten, manager, Proteion, Thorn]

User avatar
Guest
Allard Gerretsen - 7-9-2017 16:44:05
 
Was this post helpful?   Yes | No
RE:Onderhoud en keuring rolstoelen
Beste heer Rutten,
Afspraken over (preventief) onderhoud zijn over het algemeen vastgelegd in het bruikleencontract van de leverancier. Naar onze ervaring controleren leveranciers één maal per jaar of een rolstoel onderhoud nodig heeft. Vaak wordt hier telefonisch contact over opgenomen. Dit kan uiteraard per leverancier verschillen en afhangen van de gemaakte afspraken.
Op uw vraag over de verantwoordelijkheid bij calamiteiten kan ik u geen antwoord geven, dit zal afhangen van de aard van de calamiteit en (ook weer) de afspraken m.b.t. het onderhoud.
Ook wij zijn benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties.
[Allard Gerretsen, programmamedewerker Vilans (Hulpmiddelenwijzer), Utrecht]