Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werkplezier

Tijdsregistratie in de wijkverpleging: Z = P = R, T,

Om de regeldruk in de wijkverpleging te verminderen, is 'Zorgplan=planning=realisatie, tenzij', kort gezegd Z = P = R, T, in het leven geroepen. Dit is een nieuwe manier van tijdregistratie die jou als wijkverpleegkundige helpt om meer grip op je werk en tijd te krijgen. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen, praktische tips en kennisproducten waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Waarom zorgplan=planning=realisatie, tenzij? 

Met zorgplan=planning=realisatie, tenzij krijg je als wijkverpleegkundige meer de regie én tijd om je werk te doen. Het zorgplan is hier het startpunt voor de planning en registratie. De registratie hoef je dus niet meer achteraf te doen, zoals met de oude 5-minutenregistratie. Dit kostte juist veel zorgtijd. Reden genoeg dus om de regeldruk te verminderen en de overstap te maken!

Hoe zet je de stappen naar Z = P = R, T?

Onderstaande onderwerpen en kennissessie helpen je verder op weg om met deze manier van tijd registreren voor de wijkverpleging aan de slag te gaan. 

Wil je meteen de verzameldocumenten bekijken? Download ze hieronder:

Online kennissessie terugkijken?

Bekijk de video-opnames van de online kennissessie van 10 mei over een goede implementatie van de nieuwe tijdregistratie z=p=r,t. 
Naar de video's

Salaris en facturatie

Samen zorgen dat de financiële balans op orde is en ‘in control’ blijven over loon, gewerkte uren en de facturering. Hoe je dat doet, lees je hier.
Lees verder

Hoe ondersteun je de verandering?

Hier vind je tips, ervaringen en stappen die je kunt volgen om van de z=p=r,t ook écht de voordelen te ervaren.
Lees verder

Ervaringen uit de praktijk

Er zijn al verschillende goede voorbeelden van zorgorganisaties die al aan de slag zijn met Z=P=R,T. Benieuwd naar hun ervaringen?
Lees de artikelen

Z=P=R,T: wat is dat?

Wat is het eigenlijk en waarom zou je het willen? Hier vind je informatie, antwoorden én ervaringen van andere zorgprofessionals. Ook lees je wat in je dagelijkse werk verandert.
Lees verder

Hoe gebruik je de richtlijnen in de praktijk?

Hier vind je info over hoe je de tenzij kunt gebruiken en hoe het zit met de planning, maar op welke manier vertaal ik dit naar onze eigen praktijk? Ontdek hoe je dit doet! 
Lees verder

Cartoons

Maak dilemma's bespreekbaar aan de hand van een leuke set cartoons. Zo kom je wellicht op nieuwe ideeën of oplossingen. Bekijk ze hier. 
 
Lees verder

Aan de slag met De OntregelBlik

Binnen jouw organisatie aan de slag met ontregelen? Benut de werkvormen en andere praktische tools uit de OntregelBlik om hiermee direct aan de slag te gaan.
Lees verder

Overige externe regels en ontwikkelingen

Benieuwd naar waar het zorgleefplan aan moet voldoen of de naar wijze waarop zorgverzekeraars met z=p=r,t omgaan? Hier staat achtergrondinformatie en antwoord op deze en andere vragen. 
Lees verder
Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.