Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn
Werkplezier

Verminderen regeldruk

Als zorgverlener ben je veel tijd kwijt met het invullen van formulieren en checklists. Kostbare tijd, die je liever aan de cliënt besteedt. Deze administratieve taken zorgen voor een hoge werkdruk en zijn niet goed voor het werkplezier. Je vindt hier alle informatie, hulpmiddelen, tips en voorbeelden die je verder helpen met het verminderen van regeldruk.

Wat is verplicht?

Waar komen registraties vandaan? Welke registraties zijn wettelijk verplicht en welke niet? En wat is er bekend over de hoeveelheid tijd die nu precies aan administratieve taken wordt besteed?
 
Lees verder

Laatste nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws over de aanpak van regeldruk in de ouderenzorg. Inclusief tips, voorbeelden en tools.
Lees verder

Standpunten

Elke sector heeft haar eigen standpunten opgesteld om de regeldruk tegen te gaan. Daarbij worden niet alleen de problemen benoemd, maar ook oplossingsrichtingen. Zie hier hoe de diverse sectoren aan de slag gaan met het verminderen van de regeldruk.

Aan de slag met De OntregelBlik

Goede zorg kost tijd. Hoe deel je de beschikbare tijd het beste in? En wat kun je als zorgverlener zelf doen om de registratielasten te beperken? 
Ga zelf aan de slag

Stel je vraag

Heb je een vraag over het verminderen van regeldruk? Laat het ons weten. Een van onze experts kan je verder op weg helpen, maar je kunt ook vragen naar ervaringen binnen andere zorgorganisaties.
Stel je vraag

Ervaringen met ontregelen

Er zijn al verschillende zorgorganisaties die het is gelukt om te ontregelen. Zoals afschaffen van 5-minutenregistraties. Of van dubbele controle bij risicovolle medicatie. Wil je weten hoe ze uren tijdswinst boekten?
Lees hun ervaringen