Naar hoofdinhoud Naar footer

Downloads

Methodisch werken met je team

Gepubliceerd op: 12-12-2019

Hygiënisch werken kun je niet alleen. Daar heb je je collega's en teamleden voor nodig. Methodisch werken helpt jou en je team op weg om de samenwerking op het gebied van hygiëne te verbeteren.

Dit hulpmiddel komt uit de design-thinking-methode. Je gebruikt het wanneer je een veranderproces uit wilt leggen van ervaringen, kansen, inzichten en oplossingen. Het is een belangrijke eerste stap om als team aan de slag te gaan met hygiënisch werken. In deze PowerPointpresentatie leggen we dit proces uit met praktijkvoorbeelden. Deel de PowerPoint uit aan je team of gebruik het als hulpmiddel om zelf je team te informeren.

Zie Downloads voor:

  • De beschrijving van de tool methodisch werken met je team (pdf)
  • De presentatie (PowerPoint)

Tools voor verbeteren samenwerking

Naast het verbeterbord heeft Zorg voor Beter nog meer tools die helpen om de samenwerking op het gebied van hygiëne te verbeteren:

Deze instrumenten zijn ontwikkeld en gebruikt tijdens het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’. Het programma liep van 2016 tot 2019 en werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgevoerd door ActiZ, RIVM, Verenso, VHIG, V&VN en Vilans. 

Downloads

Deel deze pagina via:

Downloads

Contactpersoon

Soort

Methode

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Zorg voor Beter