Naar hoofdinhoud Naar footer

Tijdsregistratie in de wijkverpleging: Z=P=R,T

Om de regeldruk in de wijkverpleging te verminderen, is 'Zorgplan=planning=realisatie, tenzij' (Z=P=R,T) opgezet. Dit is een andere manier van tijdregistratie die jou als wijkverpleegkundige helpt om meer grip op je werk en tijd te krijgen. Je krijgt op deze pagina antwoord op de meest gestelde vragen, praktische tips en kennisproducten waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Wat is Z=P=R,T?

‘Zorgplan=planning=realisatie, tenzij’ (Z=P=R,T) is een andere manier om de zorg die je verleent vast te leggen. Met Z=P=R,T krijg je als wijkverpleegkundige meer regie, flexibiliteit én tijd om je werk te doen. De registratie doe je niet meer achteraf, zoals met de oude 5-minutenregistratie. Bij Z=P=R,T maak je vooraf in het zorgleefplan een haalbare planning van de planbare zorg.

Waarom zorgplan=planning=realisatie, tenzij? 

Bij zorgplan=planning=realisatie, tenzij is het zorgplan het startpunt voor de planning en registratie. De 5-minutenregistratie kostte juist veel zorgtijd door de registratie achteraf te moeten doen en na te denken over je allemaal had gedaan. Reden genoeg dus om de regeldruk te verminderen en de overstap te maken!

Hoe stap je over naar Z=P=R,T?

Onderstaande hulpmiddelen helpen je verder op weg om met deze manier van tijd registreren als wijkverpleging aan de slag te gaan.