Toon zoekbalkToon menu

Kennisplein voor verpleging, verzorging, zorg thuis en eerste lijn

Regeldruk

Minder registreren door corona. Hoe hou je dat vast? 15/10/2020

Tijdens de coronacrisis werden alle regels en registraties uitvergroot. Vervelende regels voelden nog vervelender, fijne regels hielpen je werk goed te doen. Help je mee de goede regels vast te houden en overbodige regels weg te doen? Laat dan weten welke regels jou hebben geholpen en welke juist niet!

Al bijna 150 mensen gingen je voor, samen komen we tot mooi overzicht. Die we uiteraard weer delen, zodat alle organisaties hiermee aan de slag kunnen.

Sommige registraties zijn erg nuttig en belangrijk voor de kwaliteit van zorg. Maar registraties en processen kunnen ook tijdrovend zijn. Daarom is het van belang om na te gaan welke regels echt nodig zijn en welke op een andere manier ingericht kunnen worden.

Vul de poll in

Vul hieronder de poll in en kies het antwoord dat het best bij jou past. Staat jouw antwoord er niet tussen? Laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Wat hielp tegen regeldruk? Wat hielp tegen regeldruk?
 
 
 
 
Aantal stemmen: 72

Wat hielp niet tegen regeldruk? Wat hielp niet tegen regeldruk?
 
 
 
 
Aantal stemmen: 82

Wat zijn de effecten van de coronacrisis op regeldruk?

Begin juli vroegen we aan jullie welke effecten jullie hebben ervaren op regeldruk tijdens de coronacrisis. Bijna 150 mensen vulden deze poll in. Bijna 40 mensen vinden dat bepaalde administraties die ze tijdens de coronacrisis niet meer doen, weg kunnen blijven omdat ze niet nuttig zijn.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op Zorg voor Beter? Lees dan eerst de spelregels door.